УКР РУС

Російський Рубін відсторонений від єврокубків

18 жовтня 2018 Читать на русском

УЄФА прийняв рішення відсторонити казанський Рубін від участі в єврокубках через порушення фінансового фейр-плей. Російський клуб вивчає можливість оскарження вердикту.

"Вчора, 17 жовтня 2018 року, ФК Рубін отримав мотивувальну частину рішення УЄФА про порушення клубом мирової угоди від 8 травня 2014 року, укладеної в зв'язку з порушенням ФК Рубін правил фінансового фейр-плей УЄФА.

Інтер втратив 18 млн євро в сезоні 2017/18 і матиме зобов'язання через порушення фінансового фейр-плей

Згідно із зазначеною мировою угодою, в наступні три спортивних сезони (2014/2015, 2015/2016 і 2016/2017) клуб перебував під посиленим контролем УЄФА і повинен був уважно підходити до реалізації своєї фінансової політики. На жаль, з ряду причин цього зробити не вдалося, і УЄФА порахував мирову угоду порушеною. При порушенні мирних угод (тобто, по суті, після повторного порушення правил УЄФА) клуби несуть дуже серйозні санкції аж до виключення з єврокубків на кілька сезонів.

Весь 2017 і 2018 роки менеджмент клубу провів в щільному контакті з РФС і УЄФА, намагаючись максимально пом'якшити неминучі серйозні санкції. Так, клуб повністю змінив трансферну і кадрову політику, і зарплатний фонд клубу був знижений на більш ніж 66%. У клубу з'явилися нові спонсори, а робота з вже наявними була виведена на новий рівень.

Мончі назвав вагому причину продажу Салаха

Все це було прийнято УЄФА до уваги при винесенні рішення, хоча спочатку планувалося покарати клуб набагато серйозніше.

19 вересня 2018 року УЄФА ухвалив рішення про відсторонення ФК Рубін від участі в одному єврокубковому турнірі в разі, якщо клуб отримає право на участь у такому змаганні в результаті будь-якого з наступних двох спортивних сезонів.

Зазначене рішення може бути оскаржене в CAS. В даний момент ФК Рубін вивчає можливість і доцільність такого оскарження", – йдеться у заяві на офіційному сайті Рубіна.