УКР РУС

Росіяни з ІДІЛ готують теракти на ЧС-2018 з безпілотниками, а Росія звинувачує Захід у спробах забрати в неї Мундіаль

1 квітня 2018 Читать на русском

Терористична організація "Ісламська держава" планує здійснити теракти на найближчому Чемпіонаті світу, зокрема, проти фанатів і футболістів з Англії. Терористи мають намір використовувати безпілотники, обладнані вибухівкою.

Члени ІДІЛ публікують відео та фото своїх планів у зашифрованому додатку в Телеграм. Видання Daily Star роздобуло інформацію, що бойовики-ісламісти планують бомбардування і вбивства фанатів та гравців збірної Англії на Мундіалі в Росії. Для своїх жахливих цілей вони готуються використати безпілотники, нашпиговані гранатами, ракетами і мінометами.

Бойкот ЧС-2018 у Росії: 5 країн приєднуються до Англії, список оновлюється

Вишколені у Сирії та Іраку екстремісти планують повернутись на час Чемпіонату світу з футболу в Росію, а це декілька тисяч росіян. Зараз бойовики займаються виготовленням озброєних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та проводять випробування своїх бомб. Джерела безпеки стверджують, що терористи можуть обладнати свої БПЛА хімічними або бактеріальними речовинами руйнівного впливу.

На одному з фото, яке роздобули фахівці з кібербезпеки, видно, як дрон транспортує протитанкові ракети. "Там є деякі типи бомб, які виготовляють на мануфактурах "Ісламської держави. Наша розвідка доповідає, що ці загрози потрібно сприйняти цілком серйозно. Ми бачили відеоролики атак ІДІЛ із застосуванням озброєних дронів.

Немає сумнівів, що ця технологія в разі її використання на ЧС-2018, може мати катастрофічні наслідки".

Повідомляють, що російські спецслужби готуються до терактів, побоюючись, що ІДІЛ та Аль-Каїда направлять у їхню країну диверсійні групи. ФСБ стверджує, що вона зірвала звірства, плановані на останній Кубок Конфедерацій. Однак Чемпіонат світу – значно масштабніший захід.

Серед антитерористичних заходів влада Росії запровадила обмеження щодо продажу зброї, вибухових речовин та отрут поблизу місць, які прийматимуть турнір. Також власники квитків повинні будуть пройти реєстрацію особи, а поблизу стадіонів заборонять літати безпілотникам.

Нагадаємо, раніше "Ісламська держава" погрожувала Мессі, Роналду та Неймару терактами під час ЧС-2018 з футболу, випускаючи моторошні плакати.

А тим часом скандальновідома офіційний представник російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова заявила, що всі думки Заходу зараз крутяться навколо того, щоб забрати з Росії Чемпіонат світу. Цим вона пояснює бойкот турніру з боку кількох держав після спроби вбивства колишнього російського розвідника в англійському Солсбері.

"Вони вживатимуть всіх засобів, аби реалізувати свою головну мету", – заявила жінка в ефірі російського П'ятого каналу.

Натомість посол Росії у Великій Британій Олександр Яковенко висловлює зовсім оригінальну теорію, буцімто замах на життя Сергія Скрипаля здійснили самі британці, щоб підставити його країну. Російська влада встигла висунути вже з десяток неймовірних пояснень застосування в Англії хімічної зброї, сліди якої ведуть в Росію.