УКР РУС

Росія скоротить бюджет на проведення ЧС-2018

30 січня 2015 Читать на русском

Міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що витрати на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року можуть бути скорочені на 10 відсотків.

"Що стосується обсягів коштів, то всі програми скорочені на 10%. У програмі підготовки до чемпіонату світу скороченню піддалися ті статті, які не стосуються інфраструктури. У кожного стадіону 25% структури це імпорт. Начинку не всю, на жаль, ми сьогодні можемо замінити. Зараз наш замовник разом з Мінбудом працює над структурою імпортозаміщення. Що можемо ми на території Росії виготовити? Ясно, припустимо, що освітлення, комунікації, табло - це всі світові лідери, Panasonic робить скрізь на всіх стадіонах світу.

Є, звичайно, радикальні пропозиції, але про невиконання зобов'язань щодо скорочення стадіонів мова вже не йде. Ми вже отримали два стадіони на 35 тисяч, і більше ФІФА нам ніяких послаблень не дає, всі стадіони мають бути 45 тисяч. Ми могли б піти на докорінні зміни. Які? Це може бути стадіон на 25 тисяч плюс 20 тисяч тимчасових місць", - сказав Віталій Мутко.