УКР РУС

Сємак: Якщо люди в Криму виявили бажання бути в Росії, вони мають на це право

3 квітня 2018 Читать на русском

Уродженець Луганської області та екс-футболіст збірної Росії Сергій Сємак висловив власну думку щодо подій в Україні.

Сергій Сємак, який нині є головним тренером Уфи, в інтерв'ю sports.ru прокоментував окупацію Криму та війну на території Луганської та Донецької областей, а також висловив власну думку щодо політики президента Російської Федерації Володимира Путіна.

"Росія і Україна для мене – невід'ємні частини. Для мене немає різниці. Просто є політика, а є життя. Політика зараз склалася так, що між країнами складні відносини. Люди страждають від цього. Адже ми якщо не однакові, то глибоко родинні нації.

Росіяни з ІДІЛ готують теракти на ЧС-2018 з безпілотниками, а Росія звинувачує Захід у спробах забрати в неї Мундіаль

Батьки живуть на території Луганської області. Але не в "ДНР" і "ЛНР", а на території України. На півночі Луганської області. Війна зупинилася від них зовсім близько – в парі десятків кілометрів. Ось брати жили конкретно в Луганську. Їх війна торкнулася. А деякі знайомі досі в місті.

Для всіх зараз головне, щоб не було нової війни. Щоб вони могли спокійно жити, працювати і виховувати дітей. Все інше – другорядне. Складнощі там, звичайно, є. Це природно, коли кордону з Україною закриті. Але стало все одно легше, ніж раніше. Тоді траплялося, що і без їжі сиділи. Зі знайомими сусіди ділилися всім, чим можна.

ФФУ звернулася до FARE з проханням заборонити символіку "ДНР" та "ЛНР"

Я вірю в те, що в більшості таких історій на перший план завжди виходять гроші або влада. Якщо хтось зіштовхує, значить, комусь це вигідно. Україні невигідно, Росії – теж. Значить, треба шукати третю сторону. Може, не якусь країну, а конкретних людей, які продають зброю, списують його. А може, хтось захотів покомандувати – підприємствами, кордонами, територією. Але конкретних людей я не знаю – я не політик.

Якщо люди в Криму виявили бажання бути в Росії, вони мають на це право. Так, кажуть, що референдум вийшов несправедливий. Але тут завжди буде кілька думок. Одні вірять, інші – ні. Я вірю.

Альтернативи йому зараз немає, з цього потрібно виходити. Росія рухається вперед – це факт. Нехай не так швидко, але в усьому. Бачили аеропорти, які будуються? Стадіони? Дороги? Перинатальні центри? Багато інших речей – ті ж багатофункціональні центри, де без черги можна отримати будь-який документ. Починаємо жити більш комфортним життям, це ж робиться для людей. І матерям допомагають, які народжують. Сім'ям надають пільги. Здається, що дрібниця, але в розмірах країни – величезні кошти", – сказав Сємак.