УКР РУС

Росія – Уельс. Євро-2016. Анонс

20 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" - про вирішальну битву у групі В.

Росія – Уельс

20 червня, 22:00. Тулуза, "Стадьйом де Тулуз".

Головний арбітр: Йонас Ерікссон (Швеція)

Телетрансляція на телеканалі "Україна". Текстова трансляція на сайті "Футбол 24".

Збірна Уельсу продовжує зберігати прекрасні шанси на те, щоб посісти не тільки друге "прохідне" місце, а й перше. Перемога над Росією при втраті очок Англією у матчі зі Словаччиною зробить із команди Кріса Коулмена переможця квартету В. У крайньому випадку, сьогодні валлійців влаштує навіть нічия. А ось росіянам потрібна лише перемога.

Команда Слуцького, дивом врятувавшись від поразки у першому турі, таки зазнала невдачі у битві зі словаками і отримала на свою адресу добрячу порцію критики та їдкого стьобу. І все ж Акінфєєв і Ко мають шанс опинитися серед 16 найкращих команд турніру, якщо у Тулузі вкладуть Уельс на лопатки. Це росіянам цілком до снаги – достатньо подивитися на думку букмекерів, які вважають "червоно-синьо-білих" фаворитами дуелі.

Статистика

У своїй історії суперники зустрічалися чотири рази. Листопад 2003-го росіяни з приємністю згадують досі, адже тоді у стикових матчах за право виходу на Євро-2004 їх збірна обіграла Уельс – 0:0, 1:0. А післяматчевий коментар Вадима Євсєєва, "приперчений" міцним слівцем, увійшов в історію.

У відборі до ЧС-2010 Росія двічі поставила "драконів" на коліна - 2:1, 3:1. Відтак, статистика – просто-таки катастрофічна для британців. Настав час переписувати історію, вважають у тренерському штабі Кріса Коулмена.

Кадри

Серед гравців обох команд немає ані дискваліфікованих, ані травмованих. Лише незначні ушкодження у росіян Олега Шатова і Юрія Лодигіна.

Слова

Гарет Бейл, півзахисник Уельсу: Ми повинні бути готові до матчу з Росією. Команда готується і постарається будь-що перемогти. Ми – працьовитий колектив, це приносило нам успіх. Вважаю, що у нас дуже хороші шанси. Так, у Росії чудова команда. Потрібно віддати супернику належне, нас очікує складний матч. Проте, Уельс впевнений в своїх силах.

Василь Березуцький, захисник Росії: Всі звикли думати, що ми - якась видатна футбольна збірна, яка вміє грати на рівні провідних команд світу. Але це не зовсім так, а, скоріше, зовсім не так. Якщо ми не будемо викладатися на полі так, як ті ж Словаччина з Уельсом, або Ірландія з Ісландією, тобто по максимуму і з величезним бажанням, то ніколи і нічого не доб'ємося.

Орієнтовні склади

Росія: Акінфєєв, Смольніков. В. Березуцький, Ігнашевіч, Щенніков, Головін, Глушаков, Кокорін, Шатов, Смолов, Дзюба

Уельс: Хеннесі, Гантер, Тейлор, Девіс, Честер, Е. Вільямс, Аллен, Робсон-Кану, Ремзі, Бейл, Ледлі

Прогноз "Футбол 24": 1:1

Сторінка автора у Twitter

"Очок немає, але ви тут тримайтесь, всього доброго і хорошого настрою". Вибухова і нищівна реакція соцмереж на поразку Росії від Словаччини