УКР РУС

Росія – Данія: анонс матчу Євро-2020

21 червня 2021 Читать на русском

Збірна Данії в рамках 3-го туру групового етапу Євро-2020 зустрінеться з Росією. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Данія стала головною аномалією Євро-2020. Підопічним Каспера Юлманда пророчили вихід у пізні стадії плей-офф, адже під його керівництвом зібралося чи не найсильніше данське футбольне покоління. За рік до чемпіонату Європи "червона гвардія" розривала усіх опонентів, крім бельгійців, а вже на турнірі команда видала надзвичайно яскравий атакувальний перформанс – 43 удари (12 у площину + кілька влучань у каркас) і 4,55 очікуваних голів за два тури. Втім, конвертувати їх бодай у один гол данцям не вдалося навіть з пенальті.

"Ніколи не думав, що весь світ нас буде підтримувати": Шмейхель відзначив перевагу Данії над Росією

Особливо потужно цей колектив виглядав проти Бельгії, домінуючи на полі протягом більшої частини зустрічі, завдавши 15 пострілів з меж карного майданчика, 15 разів обігравши суперника на дриблінгу й при цьому нічого не дозволивши "червоним дияволам" до виходу де Брюйне. Тактично Каспер Юлманд громив Роберто Мартінеса, але все завершилось поразкою з рахунком 1:2. Фінляндії ж данці програли з єдиного удару по власних воротах.

Як наслідок, у збірної Данії нуль очок у турнірній таблиці, однак команда ще може вийти у плей-офф з другого місця. Для цього необхідно переграти Росію – Фінляндія ж у паралельному матчі повинна програти Бельгії. У підопічних Стаса Черчесова розклад теж простий – нічия гарантовано виводить росіян в 1/8 фіналу за умов нічиї або поразки фінів.

Чи здатна виконати це задання Росія? Сумнівно. У матчі проти Суомі в попередньому турі команда взагалі не вразила, хоча тамтешня преса вважає, що все було, як мінімум, нормально. Але що можна назвати нормальним? Пропущений з мінімального офсайду гол на перших хвилинах, кілька класних вривань фінів у карний майданчик з героїчними підкатами Дівєєва чи провальний другий тайм, у якому підопічні Маркку Канерви возили російських "ведмедів"? Реально класними були лишень передачі та гол у виконанні Міранчука, а також верхова боротьба Дзюби. Все.

Росія виглядає занадто повільною, сірою й одноманітною командою з відверто слабкими захисниками, яким навіть у РПЛ непросто. Втім, варто не забувати, що Стас Черчесов три роки тому зупинив Іспанію, виставивши еталонний "автобус" – звісно, тоді російська збірна виглядала набагато досвідченішою й цікавішою за прізвищами в обороні та на воротах, але факт залишається фактом. Зламати цей автобус з наскоку не вийде. Данцям доведеться пропотіти, якщо Семьонов не прийде на допомогу.

Кадрова ситуація

У збірної Росії точно не зіграє Жирков, який вже завершив виступи на Євро-2020. Щодо інших футболістів конкретики немає – Станіслав Черчесов заявив, що тренувались усі, але хтось більше, а хтось менше. Найбільші питання викликає участь у матчі Маріо Фернандеса, якого винесли на ношах упродовж гри з Фінляндією.

У Данії з очевидних причин не зможе зіграти Еріксен. Це – єдина кадрова втрата "червоної гвардії" перед поєдинком проти Росії.

Орієнтовні склади на матч Росія – Данія

Росія: Сафонов – Барінов, Дівєєв, Джикія – Маріо Фернандес, Зобнін, Оздоєв, Караваєв – Міранчук, Головін – Дзюба

Данія: Шмейхель – Меле, К'яєр, Крістенсен, Васс – Дамсгор, Хьойберг, Ділейні – Поульсен, Корнеліус, Брейтвейт

Прогноз "Футбол 24" – 0:2

Очевидно, що Данія – фаворит. В цьому впевнені і букмекери, і тактичні аналітики, і футбольні експерти. У попередніх двох турах підопічні Каспера Юлманда демонстрували чи не найсильнішу гру на Євро-2020, завдаючи по 20+ ударів і ганяючи в хвіст і гриву саму Бельгію. Росіяни ж навіть у матчі проти Фінляндії занадто багато дозволяли біля власних воріт, причому "Суомі" більшість своїх небезпечних атак розкатали низом через проникні передачі.

Данія грає вдома, Данія демонструє надзвичайно потужний футбол і Данії потрібна тільки перемога з якомога більшим рахунком. Росію ж влаштує нічия, тож команда не лізтиме уперед, намагаючись відоборонятись – от тільки оборона у Станіслава Черчесова дуже невиразна. Саме тому варто ставити на перемогу "червоної гвардії". Нічиї не буде.

Фінляндія поступилася Росії на Євро-2020 – конкурент Маліновського самотужки витягнув перемогу