УКР РУС

Роналду здобув Золотий м'яч-2013

13 січня 2014 Читать на русском

Сьогодні, 13-го січня у Цюриху роздали призи за футбольний 2013-ий, з яких найбільш цінним є "Золотий м'яч ФІФА" - найкращому гравцеві минулого року, що вдруге в історії дістався Кріштіану Роналду.

Тріо фіналістів було нескладно передбачити - Франк Рібері як тріумфатор у складі "Баварії" усіх турнірів на клубному рівні. А 4-разовий володар нагороди Лео Мессі та Кріштіану Роналду, якого визнавали гравцем року у 2008-му, - це вже стабільна пара учасників церемонії нагородження найкращих футболістів року, що минув.

Напередодні церемонії захисник МЮ Ріо Фердінанд пообіцяв пробігтись голяка, якщо нагороду цьогоріч візьме не Роналду. Але це ще півбіди, а ось відомий російський коментатор Васілій Уткін (відомий, зокрема, своїми численними кілограмами) пообіцяв у разі перемоги Мессі чи Рібері проявити солідарність з Ріо. Що ж, не доведеться...

Тим часом, поки не почалась офіційна церемонія, ми вже дізналися команду року! Отож, фотографи підгледіли на генеральній репетиції заходу, кому дістались заповітні 11 позицій у символічній збірній 2013-го. Якщо інформація підтвердиться, а немає підстав вважати світлину з екрану фотошопом, тоді ми отримали 4-х футболістів із "Барси", 3-х з "Баварії", по 2 - з "Реала" і ПСЖ.

Додамо, що на церемонії будуть присутні лише двоє з трьох найкращих тренерів року - сер Алекс не прибуде з особистих причин. Воно й зрозуміло - саме німці і розіграють трофей, як у фіналі останньої ЛЧ. Ну, як розіграють - ім'я переможця також уже добре відоме і кожен з вас може здогадатися, про кого мова. Також не буде в Цюриху Андреса Іньєсти - відновлюється після травми з "Атлетіко".

Іспанська Marca та німецький Bild переконують: ім'я переможця вже відомо з джерел у ФІФА, і ним вдруге у своїй кар'єрі стане Кріштіану Роналду.

Златан Ібрагімовіч, Неманья Матіч і Неймар - три найкращі голи у 2013-му. І переможцем стає... Ні, поки не стає - оголошують збірну року: Мануель Нойєр - Дані Алвес, Серхіо Рамос, Тьягу Сілва, Філіп Лам - Андрес Іньєста, Хаві Ернандес, Франк Рібері - Кріштіану Роналду, Златан Ібрагімовіч і Лео Мессі.

Жак Рогг, 71-річний бельгійський функціонер і глава Міжнародного олімпійського комітету з 2001 по 2013-ий, здобуває приз президента ФІФА.

Велика бразильська тусовка на сцені - дві моделі, а також нинішній мегастар "Барси" і просто старий і легендарний Роналдо.

Вшанували пам'ять Еусебіу, а відтак переходимо до тріо найкращих футболістів 2013-го. Звісно, Роналду, Мессі, і "новачок" Рібері.

А тепер переходимо до тренерів року в жіночому футболі: переможцем стає Сільвія Нейд, тренер збірної Німеччини, яка тріумфувала на останньому Євро.

Тренер року серед чоловіків - не Юрген Клопп, не Алекс Фергюсон, а дуже навіть Юп Хайнкес.

Віддали належне федерації футболу Афганістану за внесок у розвиток футболу. Справді, така щира радість афганських футболістів була нещодавно, коли вони вперше за багато років грали у великий футболі і навіть виграли свій прем'єрний турнір, що це значно цінніше за сотні мільйонів євро, які крутяться у сучасному спорті номер 1.

Прем'єр-міністр Угорщини Ян Орбан і бразильський воротар Жуліо Сезар вручають нагороду за найкрасивіший гол року Златану Ібрагімовічу.

Триразовий чемпіон світу (єдиний такий!) Пеле отримує почесний "Золотий м'яч". Справжній і неперевершений ніким Король футболу, автор понад 1000 голів за свою кар'єру. Найкращий гравець 20 століття - це саме він Пеле, який аж розплакався з тих емоцій.

Надін Агерер - голкіпер, яка стає найкращою футболісткою 2013 року.

Конверт вартістю у "Золотий м'яч-2013" показує ім'я Кріштіану Роналду як безумовно найкращого (за найбільш авторитетною версією) футболіста року. Поцілунок Іріни, емоції КР7 і божевільна радість португальця, яка, мабуть, роздирає зсередини, але назовні поки виходить лише у вигляді сліз.