УКР РУС

Роналду vs Мессі: хто забиває більше в середньому за матч у сезоні 2017/18?

18 лютого 2018 Читать на русском

Нападник Реала Кріштіану Роналду, проваливши старт сезону, демонструє найкращу версію топ-снайпера. Португалець знову нав'язує боротьбу Лео Мессі за індивідуальні нагороди.

33-річний португалець ще зовсім недавно піддавався критиці з усіх боків через слабку результативність, насамперед у Ла Лізі, однак зараз Кріштіану можна назвати чи найефективнішим футболістом Європи. Навіть Мессі демонструє нижчу результативність.

Роналду виконав містичний пенальті у ворота ПСЖ – чому м'яч підстрибнув перед ударом?

Роналду, на щастя для Реала, повернувся дуже вчасно та забив 5 важливих голів у матчах проти Сосьєдада і Парі Сен-Жермен. Баскам португалець відвантажив три м'ячі, а французькому гранду забив двічі. Відтак вже зараз Кріштіану забиває більше, ніж Мессі в середньому за гру.

У сезоні 2017/18 португалець провів 29 матчів, забивши 25 м'ячів, що становить 0,86 гола за гру. Його одвічний конкурент з Барселони відзначився 27 разів, однак провів аж 38 матчів. Таким чином середня результативність Мессі за матч трохи нижча – 0,71.

У чемпіонаті Іспанії Мессі – поза конкуренцією. Лео наколотив 20 голів у 24-х матчах (0,83 гола за гру). Роналду ж має на своєму рахунку 11 м'ячів у 18-ти зустрічах (0,61 гола за матч)

Натомість, у Лізі чемпіонів вже Роналду почувається справжнім королем. Завдяки дублю у ворота ПСЖ Кріштіану довів лік своїх голів до 11-ти у 7-ми зустрічах, а середній показник його результативності в турнірі становить 1,57 м'яча за матч. Мессі ж наразі демонструє у ЛЧ далеко не найкращу результативність – 3 голи у 6-ти матчах.