УКР РУС

Роналду в Ювентусі: зарплата Кріштіану перевищує бюджет 10 клубів Серії А – неймовірні цифри

4 вересня 2018 Читать на русском

Провідне італійське спортивне видання La Gazzetta dello Sport опублікувало зарплатну відомість клубів Серії А. Лідером прогнозовано став чинний чемпіон Ювентус, а Кріштіану Роналду заробляє найбільше зі всіх футболістів чемпіонату Італії.

Новачок Ювентуса Кріштіану Роналду прогнозовано очолив рейтинг найвисокооплачуваніших гравців Серії А 2018/19. Відповідний звіт опублікувала La Gazzetta dello Sport.

33-річний португалець отримує в Турині 31 млн євро за сезон. Найближчий переслідувач Кріштіану – Гонсало Ігуаїн, зарплата якого втричі менша (9,5 млн євро). Трійку замикає одноклубник Роналду Пауло Дибала, який отримує 7 млн євро.

Роналду встановив антирекорд топ-5 ліг Європи – Бейл та Бензема "принижують" португальця

Як бачимо, колишній вінгер Шахтаря Дуглас Коста розмістився на 5 позиції, яку він ділить з Джанлуїджі Доннаруммою (у обох по 6 млн євро).

Загалом же у першій десятці опинились одразу 7 представників Ювентуса: окрім вже згаданих Роналду, Дибали та Кости у списку присутні Манджукіч, П'яніч, Бонуччі та Емре Джан.

Зарплатна відомість клубів Серії А (млн євро)

Варто відзначити ще один факт. Один Кріштіану Роналду отримує більше, ніж цілих 10 клубів Серії А витрачають на зарплату усіх своїх футболістів (Емполі, СПАЛ, К'єво, Фрозіноне, Парма, Удінезе, Аталанта, Дженоа, Кальярі та Сассуоло).

Схоже, аж тепер 33-річний португалець може бути задоволений. Раніше Роналду неодноразово ображався на Флорентіно Переса, який платив йому менше, ніж Ліонель Мессі отримує у Барселоні, а Неймар – у ПСЖ. Ймовірно, тепер Кріштіану нарешті може заспокоїтись – він почав заробляти більше, ніж у Реалі, залишилось лише повернутись на рівень результативності часів виступів у Прімері.

До слова, Даріо Срна, який влітку приєднався до Кальярі з Шахтаря, отримує лише 1 млн євро за сезон – це друге місце в команді після Паволетті. У Шахтарі хорват отримував в 4 рази більше.

Срна потрапив у збірну туру Серії А за версією WhoScored

Всього ж Ювентус витрачає на зарплати футболістів найбільше в чемпіонаті Італії – 219 млн євро. З величезним відставанням далі йдуть Мілан та Інтер (140 та 116 млн відповідно). Проаналізувавши витрати клубів на зарплату, стає зрозуміло, чому туринці без особливих проблем беруть Скудетто ось уже скільки років поспіль.

Що стосується тренерів, то тут теж без несподіванок – найбільше отримує наставник Ювентуса Массіміліано Аллегрі (7,5 млн євро). На другій позицій Карло Анчелотті (6,5 млн), третій – Лучано Спаллетті (3,5 млн).