УКР РУС

Роналду потрібно забивати "Мальорці" для встановлення рекорду

13 травня 2012 Читать на русском

Якщо Кріштану Роналду заб'є у грі 38-го туру Прімери проти "Мальорки", то стане першим гравцем, котрому вдалось розписатись у воротах усіх команд іспанської першості в одному сезоні відтоді, як у лізі 20 команд.

Уже 62 роки ніхто не зумів вразити ворота голкіперів усіх команд в лізі протягом одного розіграшу. Останнім таким виконавцем був Сесар у сезоні 1950/51. Потрібно, однак, відзначити, що тоді ліга налічувала лише 16 команд.

Якщо прізвище Кріштіану сьогодні буде серед авторів забитих м'ячів, то він стане другим в історії мадридського "Реалу", кому вдалось відзначитись у воротах кожного суперника по лізі протягом одного сезону. Перший - Луїс Регуейро, якому вдалось здійснити це у сезоні 1930/31. Багатьом легендам "вершкових" забракло зовсім мало для цього досягнення. Пушкашу та ді Стефано не вистачило голів двом командам, а Пахіньо і Уго Санчесові - одній.

Що ж до Роналду, то у сезоні 2009/10 він не зумів забити "Атлетіко" ,"Барселоні" і "Спортінгові", наступного - взагалі п'ятьом клубам. Зате в поточному сезоні не забивав лише "Мальорці".  До речі, лише в одному матчі сезону в Прімері, в якому португалець забивав, його команда не перемагала.