УКР РУС

Роналду не зустрінеться з Мойєсом, "Барса" спробує потопити "субмарину". Анонс 21 туру Прімери

30 січня 2015 Читать на русском

Попри інформацію деяких іспанських ЗМІ про можливе призупинення першості, найближча хорнада Ла Ліги пройде за графіком.

Відкриватимуть тур "Райо" та "Депортіво". З огляду на турнірну ситуацію три очки більше потрібні гостям з Галісії, яких від небезпечної зони відділяє всього лише два бали. А от команда Пако Хемеса поки що комфортно почувається посередині турнірної таблиці, стабільно чергуючи перемоги з поразками. "Біло-блакитні" сподіваються на бомбардирські якості екс-львів'янина Лукаса, який після голу в зустрічі з "Гранадою" опинився на обкладинці ла-корунського видання dxt.

З лідерів чемпіонату першим свій матч проведе "Реал", який прийматиме на "Бернабеу" команду Девіда Мойєса. Мадридці зобов'язані не лише перемагати, щоб не дозволити обігнати себе "Барсі", але й помститися за принизливу поразку на "Аноеті" у першому колі (4:2). Статистика очних протистоянь "вершкових" та "синьо-білих" у Мадриді свідчить про те, що підопічні Карло Анчелотті не повинні відчути особливих проблем. Сан-себастьянці востаннє брали очко на "Бернабеу" ще в 2006 році (1:1). Однак, цього разу на руку баскам може зіграти відсутність Кріштіану Роналду, який отримав двохматчеву дискваліфікацію. Відтак, фанати "королівського клубу" чекають хорошої гри від Гарета Бейла, який повинен взяти на себе лідерські функції.

Чемпіон Іспанії після вильоту із Кубку Короля відправиться в гості до "Ейбара". На команду Сімеоне, яка поки що перебуває у п'яти балах від першого місця, очікує дуже складний поєдинок, адже їй протистоятиме колектив-відкриття сезону. Попри поразку в останньому турі від "Сосьєдада" підопічні Гарітано продовжують посідати восьму сходинку, демонструючи привабливий футбол. Напруженим вийшов і матч першого кола між цими суперниками, коли "матрацники" здобули мінімальну перемогу (2:1), однак були дуже близькі до втрати очок.

У Гранаді відбудеться стратегічно важливий матч у плані боротьби за виживання. Команді Абеля Ресіно, яка замикає турнірну таблицю, кров з носа потрібна перемога, адже лише так вона матиме шанс покинути небезпечну зону. "Франхівердес", перебуваючи на рятівному сімнадцятому місці, випереджають андалусців лише на два пункти.

Заключна зустріч суботи пройде на "Балаїдосі", де місцева "Сельта" прийматиме "Кордобу" Джукіча. "Селестес", які наразі йдуть дванадцятими, не знають смаку перемог вже десять турів поспіль. При цьому підопічні Беррісо під час своєї жахливої серії зазнали аж восьми поразок, а тому кожен матч для аргентинського спеціаліста - як останній. "Кордоба" після приходу Джукіча вибралася з дна (18 місце), а в минулому турі, навіть, була близька до того, що обіграти сам "Реал".

У неділю тур поновиться раннім матчем між "Леванте" та "Атлетіко". "Жабенятам" відступати уже нікуди, адже після восьми ігор без перемог вони опинилися на передостанньому місці. Не набагато краще йдуть справи і у басків, бизвиграшна серія яких сягнула уже семи зустрічей. Ще один претендент на виліт "Альмерія" (17 позиція) спробує втекти із небезпечної зони після матчу проти "Хетафе". Цікавою обіцяє бути битва і у "Севільї", де "рохібланкос", які все ще мріють про ЛЧ, мститимуть "Еспаньйолу" за виліт із Кубка Короля.

Центральний матч туру відбудеться на "Кам Ноу", де "Барса" прийматиме "Вільяреал". До звітного протистояння обидва клуби підходять у чудовому гуморі, адже на тижні пробилися у півфінал національного Кубка, в якому, за іронією долі, їм доведеться зіграти один проти одного. Таким чином зустріч у Барселоні - лише перша серія гостросюжетного трилера із трьох частин. Все-таки більше, як емоційних, так і фізичних сил залишили "блаугранас" на "Кальдероні". Підопічні Луїса Енріке, напевно, ще жодного разу не отримували по ногах стільки, як в дуелі з "матрацниками". Тож протистояння із "жовтою субмариною" стане справжньою перевіркою для "Барси" на вміння швидко відновлюватися. Відзначимо, що команда Марселіно не програє у Прімері ще з 2 листопада минулого року, здобувши за цей час сім звитяг та три нічиї. Вдалі виступи зробили валенсійців одним з претендентів на ЛЧ і від "кажанів" вони відстають всього на три пункти. Однак, у лігві каталонського гранда "жовтим" буде перемогти дуже складно, адже бодай очко вони тут здобували ще у 2010-му. Та й "Барселоні" аж ніяк не можна втрачати таких дорогоцінних балів, оскільки "Реал" може піти у фатальний відрив.

Закриють тур "Валенсія" та " Малага" на "Местальї". "Кажани" в останніх матчах демонструють феноменальну форму, а в минулій хорнаді обіграли прямого конкурента за четверте лігочемпіонівське місце - "Севілью". Таким чином нестримній команді Нуну Санту потрібно знову брати комплект очок, щоб втримати свої позиції. "Анчоуси" ж, навпаки, дещо здали і після чотирьох матчів без перемог віддалилися від зони ЛЄ вже на шість балів. Ще одна поразка може поховати мрії підопічних Грасії на місце в єврокубках.

Володимир Лесько, Футбол 24