УКР РУС

"Роналду міг мати прихований двигун у м'ячі, коли пробивав пенальті?" – каталонське видання і фантастична теорія змови

17 лютого 2018 Читать на русском

Після того, як Реал обіграв ПСЖ у першому матчі 1/8 фіналу, каталонські газети почали шукати "винного" у несподівано впевненій перемозі команди Зідана.

Насамперед видання з півночі Іспанії у десятках статей зосереджувались на персоні арбітра, який нібито засудив ПСЖ. Сумнівне пенальті, призначене у ворота парижан, та ще декілька епізодів і справді дають ґрунт для суперечок. Однак всі ці теорії змови були занадто передбачливими ще до гри і вже майже нікого не дивують. Така специфіка інформаційної війни між каталонцями і мадридцями.

Роналду виконав містичний пенальті у ворота ПСЖ – чому м'яч підстрибнув перед ударом?

Натомість газета El Periodico, що видається у Барселоні майже 40 років, пішла своїм шляхом. Гучний конспірологічний заголовок "Чи був у м'ячі, яким Роналду пробивав пенальті, прихований двигун?" міг шокувати навіть тих, хто вже нічому не дивується.

Автор статті зазначає, що удар Кріштіану викликав справжній фурор, адже м'яч підстрибнув перед ударом, хоча лідер Реала його не торкався. А потім висловлює припущення, а чи не було всередині м'яча якогось прихованого пристрою, скажімо, електричного двигуна. І, увага, важливий момент! М'яч мав би ще й допомагати виключно Роналду та гравцям Реала.

Щоб доповнити картину, приведемо пояснення, яке The Sun отримав від есперта з газонів Пітера Сейбрука. Роналду насправді міг вдарити у водяний шар, який утворюється під травою за певних умов. В АПЛ газони висушують, і така теорія не мала б права на життя.

А ось як з цим у Прімері, можуть розказати хіба що працівники із "Сантьяго Бернабеу", якщо захочуть. Хоча, можливо, це й справді "всього-на-всього" роки тренувань та феноменальна майстерність Кріштіану?