УКР РУС

"Рома" здолала "Мілан" і наблизилася до "Ювентуса"

12 грудня 2016 Читать на русском

У 16 турі Серії А "джалороссі" мінімально обіграли "россонері" (1:0).

Перед матчем команди мали однакову кількість очок та розділяли між собою другу сходинку турнірної таблиці. Для кожної з них перемога означала наближення до "Ювентуса", а поразка – хитке третє місце, тому ставки у цій грі були дуже високими.

На старті зустрічі краще виглядала "Рома". Господарі відразу взяли м'яч під свій контроль і створили декілька небезпечних моментів, з якими впевнено впорався Доннарумма. "Мілан" поступово відвів гру від власних воріт, що на 27 хвилині принесло дивіденди. Бертолаччі класно віддав пас на хід Лападулі, а того в штрафному майданчику збив Щенсни. Арбітр призначив 11-метровий, до м'яча підійшов Ньянг, але переграти польського голкіпера він не зумів.

"Вовки" відповіли шансом Джеко, який уникнув офсайду під час передачі з глибини від Рюдігера, однак пробив поряд з дальною стійкою. Закінчився тайм травмою Переса, на заміну якому вийшов проти своєї колишньої команди Ель-Шаараві.

Початок другого тайму команди провели в пошуках шляхів до чужих воріт. Футболісти обмінялися напівмоментами. Удар Сусо легко парирував Щенсни, а Пашаліч з вигідної позиції не влучив у площину. На протилежному кінці поля Перотті двічі пробивав у сторону Доннарумми, однак його постріли виявилися неточними.

Ключовий епізод трапився на 62 хвилині. Наінгголан заволодів м'ячем після скидки Маноласа, протягнув "круглого" декілька метрів і завдав фірмового удару в дальній кут. "Мілан" намагався йти вперед, однак все одно гостріше атакувала "Рома", яка користувалася помилками "россонері". Свої шанси, аби подвоїти рахунок, мав Джеко, але сьогодні боснійцю не щастило.

Завдяки цій важливій перемозі "Рома" наблизилася до "Ювентуса" на відстань 4 очок і в наступному турі нас чекає шалений матч, який може повернути інтригу в Серію А. "Мілан" з 32 очками в активі розмістився на 3 місці.

Італія. Серія А, 16 тур

"Рома" – "Мілан" – 1:0

Гол: Наінгголан, 63

Нереалізований пенальті: Ньянг, 27