УКР РУС

Рома впевнено обіграла Торіно перед матчем з Шахтарем: огляд матчу

10 березня 2018 Читать на русском

Голи Маноласа, Де Россі та Пеллегріні дозволили "вовкам" перемогти Торіно та впевнено закріпитися на третій позиції Серії А. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Перший тайм пройшов з територіальною перевагою господарів поля. Підопічні Ді Франческо виконали досить багато стандартів, але не змогли створити бодай один насправді небезпечний момент. Торіно у другій половині тайму почав активніше йти вперед та мав забивати тричі: після удару в дальній нижній кут від Яго Фальке римлян врятував Аліссон, Белотті якимось дивом не влучив у ворота з кількох метрів після флангової подачі, а згодом Аліссон ще раз врятував "вовків" після потужного удару Аква.

У другому таймі Рома збільшила тиск на ворота гостей, і невдовзі відкрила рахунок. Щоправда, це зробив центральний захисник Манолас: Флоренці виконав точний навіс в район лінії воротарського майданчика, звідки грецький центрбек "розстріляв" ворота Сірігу ударом головою. Після забитого м'яча господарі поля на куражі продовжили атакувати: з гострого кута небезпечно пробивав Коларов, але голкіперу Торіно вдалося перевести м'яч на кутовий. На 73 хвилині чергова атака "вовків" закінчилася другим голом: Наїнгголан головою віддав передачу у бік штрафного майданчика, туринські захисники помилилися, намагаючись створити штучний офсайд, а капітан римлян Даніеле Де Россі в падінні відправив м'яч у нижній кут воріт Сірігу.

Рома – Торіно – 3:0 – відео голів та огляд матчу

Вальтер Маццаррі пішов ва-банк, випустивши Ньянга та Едеру в атаку для допомоги Белотті, але нападникам Торіно до кінця гри так і не вдалося створити насправді гострих моментів. Рома ж, в свою чергу, ще раз забила у контратаці: Пеллегріні без проблем переграв Аліссона на третій доданій до основного часу матчу хвилині.

Рома, після непереконливого першого тайму, змогла додати у другій половині, та здобула важливу та впевнену перемогу над Торіно. За підсумками цього матчу туринський клуб поки що залишається на дев'ятій позиції Серії А, а римляни закріпилися на третьому місці, та в прекрасному настрої підходять до матчу Ліги чемпіонів проти Шахтаря.

Ді Франческо виставив на Торіно "основу"

Головний тренер Роми Еусебіо Ді Франческо виставив фактично основний склад на матч проти Торіно. Керманич римлян у цьому матчі не міг розраховувати на Фасіо та Джеко (перебір жовтих карток), тому з перших хвилин на полі "Стадіо Олімпіко" вийшли Жуан та Шик. Попри чутки про те, що Де Россі пропустить цей матч через пошкодження, капітан Роми вийшов на поле, та відзначився забитим м'ячем. Також Ді Франческо в цей вечір віддав перевагу Ель-Шаараві перед Перотті, отже, скоріш за все, саме "вісімка" Роми вийде в стартовому складі на лівому фланзі атаки римлян в матчі з Шахтарем.

Посередній перший тайм та провали у захисті "вовків"

Рома погано зіграла у першому таймі, декілька разів дозволивши супернику дуже небезпечно пробивати по воротах. Можливо, якби Белотті та компанія змогли реалізувати бодай один з моментів Торіно, гра пішла б у зовсім іншому ключі. Римський захист багато помилявся та обрізався на власній половині поля, особливо некомфортно Рома почувала себе при жорсткому пресингу від підопічних Маццаррі. Також, можна відзначити, що захисники господарів поля грали досить повільно, часто не встигаючи за стрімкими переміщеннями атакуючих гравців туринського клубу, і це обнадійлива новина напередодні матчу з Шахтарем, адже "гірники" мають набагато швидших виконавців в атаці.

Рома знову націлилась на придбання Мареза

Черговий провальний матч Шика та "Джекозалежність"

Молодий форвард Роми через дискваліфікацію Джеко отримав ще один шанс заявити про себе, але знову ним не скористався. Шик провів матч майже без моментів, лише одного разу пробивши по воротах Сірігу, але і той удар не назвеш особливо небезпечним. Очевидно, що у вівторок на поле "Стадіо Олімпіко" Рома вийде з Джеко в основі, і багато в чому від гри боснійця буде залежати успішність римлян в атаці, а поки ж констатуємо той факт, що Шик не здатен повноцінно заміняти головного голеадора "вовків".

Потужний другий тайм

Після перерви Рома серйозно додала в швидкості та значно збільшила тиск на ворота Торіно, і це принесло свої плоди: другим своїм м'ячем в чемпіонаті відзначився Манолас, за яким треба дуже уважно приглядати при стандартах, вперше в сезоні забив Де Россі, а молодий вихованець клубу Лоренцо Пеллегріні у контратаці поставив остаточну крапку в грі. Підопічні Ді Франческо продемонстрували, що команда в разі необхідності здатна додавати по ходу гри.

Донецькому Шахтарю у вівторок обов'язково необхідно буде чітко зіграти в обороні, а Рома точно має надати "гірникам" простір та шанси для успішних контратак.

Італія. Серія А, 28 тур

Рома – Торіно – 3:0

Голи: Манолас, 56, Де Россі, 73, Пеллегріні, 90+3