УКР РУС

"Рома" у Флоренції - шанс "Ювентусу" збільшити лідерський відрив. Анонс 20 туру Серії А

25 січня 2015 Читать на русском

"Ювентус" має нагоду влаштувати чергову вечірку з веронцями, а ось "Ромі", якій відступати нікуди, доведеться пройти нелегке випробування.

У неділю СеріАл порадує яскраво вираженим матчем дня і кількома цікавими дуелями. "Сампа" має хорошу нагоду вийти на день на третє місце. Команда Міхайловіча, нарівні з "Юве" і "Ромою", в рідних стінах у поточному розіграші ще не програвала. "Палермо" ж обіграв на виїзді лише "Мілан", чим вже нікого не здивуєш. У сицилійців є свої козирі, головний з яких називається Пауло Дибала. Крім того, статистика особистих зустрічей із "Сампдорією" на боці "розанеро" - "блучерк'яті" чекають перемоги вже 7 років, із 9 попередніх матчів 5 виграв "Палермо", 4 завершились нічиєю. Команда Яккіні може похвалитись 5-ою атакою, натомість оборона - 5-та знизу. При тому, що "Сампа" за кількістю пропущених голів поступається лише двом лідерам, маємо класичну ситуацію "коси і каменя". У першому колі команди розійшлися миром 1:1, цього разу обидві сторони зацікавлені у переможному для себе підсумку.

"Інтер" за сприяння суддів і Шакірі вибив з Кубка "Сампдорію", тепер планує розібратись із "Торіно" в чемпіонаті. Черговий матч, в якому потрібно набирати 3 очки, але це буде нелегко. "Нерадзуррі" мусять обійтися без дискваліфікованих Меделя і Жуана Жезуса, а Джонатан і Раноккія травмовані. "Торо" не програє 6 матчів поспіль, "Інтер" - 5. Востаннє "бики" перемагали "інтерістів" 21 рік тому, а ось в останніх матчах, як і в першому колі, команди переважно ділили очки. У "гранатових" третя найгірша атака сезону, проте колектив Манчіні багацько пропускає і цілком здатен покращити статистику суперника. Голи у недільному матчі неодмінно будуть, "Інтер" вдома у нинішньому сезоні це гарантує.

 

Найкращий за усіма показниками "Ювентус" приймає 18-ту команду Серії А. Як показує приклад минулого тижня, туринці вдома нещадно луплять гостей з Верони. Чи історія повторись із "К'єво"? Можливо, обійдеться без розгрому, але "летючі віслюки" також не мають особливих шансів вижити на "Ювентус Стейдіумі". Гостям не варто розраховувати на гол, а ось у свої ворота зо 2 голи має влетіти напевне. "К'єво", до слова програв усі 5 попередніх зустрічей з чинним чемпіоном. Перемога "Юве" принаймні до вечора збільшить чемпіонський відрив від "Роми" на 8 балів, а, враховуючи суперника "вовків", туринців у першому турі нового кола може чекати подвійна радість.

 

Давно травмований Россі, а також інші відсутні - Аквілані, Ілічіч, Савіч - це не те, що один Жервінью в "Роми". Атака "вовків" і так ледь тримається на енергії та натхненні Тотті, а тут ще й обрізані через Кубок Африки крила. Іронії ситуації додає те, що івуарієць через вилучення у першому турі решту матчів групового етапу пропускає, а ситуація там така, що "слони" цілком можуть цим раундом і обмежитись. За плечима "фіалок" два тріумфи в чемпіонаті та впевнений прохід у чвертьфінал Кубка. Остання домашня поразка датована листопадом ("Наполі", 0:1). "Рома" ж захворіла на нічийний синдром. Навіть з "Емполі" посеред тижня довелось відтягувати вирішення всіх питань до овертайму. Хлопці Саррі після кубкової гри плакали і винуватили суддю у несправедливому пенальті. "Рома" ж потребувала хоч якогось позитиву і таки здобула його. В останніх 3-х матчах на виїзді "джаллороссі" не можуть забити більше голу, і в Палермо цього не вистачило для перемоги. Із 8-ми останніх матчів команда Монтелли програла лише в Пармі. Відверто кризова на виїздах "Рома" дуже ризикує відпустити "Ювентус" так далеко, що його вже й видно не буде десь там на вершині. Чи помститься "Віола" за себе в першому колі (поразка 2:0), а також скривджених у вівторок сусідів, дізнаємось увечері, гра на "Артеміо Франкі" розпочинається о 21:45.

Тарас Котів, Футбол24