УКР РУС

Рома обіграла Лаціо і позбавила "орлів" шансів на ЛЧ – Фонсека на прощання виграв своє перше столичне дербі

15 травня 2021 Читать на русском

Рома здолала Лаціо у 37-му турі Серії А (2:0). Звіт про римське дербі читайте на "Футбол 24".

Поєдинок Рома – Лаціо на Стадіо Олімпіко стартував о 21:45 за Києвом. Якщо команда Сімоне Індзагі ще зберігала примарні надії на топ-4, то "джалороссі" могли посісти максимум 7 місце, яке дасть право на участь у Лізі конференцій 2021/22. Це був останній шанс Паулу Фонсеки все ж виграти дербі делла Капітале – у попередніх 3-х матчах було зафіксовано дві нічиї, а в поєдинку першого кола Лаціо зганьбив Рому з рахунком 3:0. Як відомо, по завершенні сезону португалець покине "вовків", поступившись посадою наставника Жозе Моурінью.

Старт матчу не потішив гострими моментами. Суперники обмежилися триманням м'яча, який не призводив до гольових нагод. За перші 20 хвилин команди лише по разу пробили у бік воріт, але голкіпери не вступили в гру – обидва постріли були неточними. А от на 26-й хвилині Лаціо міг забивати. Роджер Ібаньєс традиційно для себе помилився поблизу власного штрафного, подарувавши м'яч Мілінковічу-Савічу. Серб віддав на Луїса Альберто, удар якого парирував Фусато, продемонструвавши реакцію топ-класу.

Ювентус у меншості вирвав перемогу в Інтера – 777-й гол Роналду та дубль Куадрадо дарують туринцям шанс на ЛЧ

Рома відповіла неточним ударом Джеко, який виграв боротьбу у двох опонентів, але не влучив у площину. Ведат Мурікі відправив м'яч у ворота Фусато, але навіть не радів – офсайд. Гра стала веселішою – пішли моменти. Мілінковіч-Савіч вийшов майже віч-на-віч з кіпером Роми, але перекинув і його, і ворота. Під завісу тайму Лаціо заграв активніше, а Фонсека вимушений був провести заміну. Ібаньєс травмувався і поступився місцем на полі Кумбуллі.

Лаціо тиснув, але забила Рома. Джеко продерся повз Ачербі та прострілив на Мхітаряна, який у дотик прошив і кіпера, і захисника. 1:0 – "джалороссі" виграли перший тайм, реалізувавши свій єдиний гострий момент.

По перерві перший гострий момент був за Ромою. Крістанте у два дотики пробив з меж штрафного – трішки вище, але було небезпечно. Джеко теж міг краще розпорядитися своїм шансом, а вийшов і не пас, і не удар. Ще одну контратаку "джалороссі" зіпсував Пеллегріні, який поспішив з передачею. Перехопила ініціативу команда Фонсеки у другому таймі, а от Лаціо нічого не міг створити біля воріт Фусато.

Команда Індзагі все ж мала свій шанс. Іммобіле розкішно пробивав п'ятою – міг бути гол-шедевр, але кіпер був готовий до такого рішення нападника. Можливо, у тому епізоді був офсайд, проте лайнсмен не підняв прапорець. Зустрічна атака Роми завершилася прострілом Вільяра, але Лаццарі в останній момент випередив Крістанте. Як і в першому таймі, гра почала розкриватися. Іммобіле вийшов віч-на-віч із Фусато під гострим кутом, обіграв воротаря, але той зумів перехопити пас Чіро на партнера.

На 78-й хвилині Рома подвоїла свою перевагу. Педро, який провів на полі лише кілька хвилин, обвідним ударом з-за меж штрафного змусив капітулювати Пепе Рейну – 2:0. Тут же Вільяр не без допомоги рикошету міг довести рахунок до розгромного, але фортуна посміхнулася номінальним гостям. Лаціо ще й догравав у меншості після вилучення Ачербі, який отримав другу жовту за фол проти Джеко.

Зраштою, 2:0 – Паулу Фонсека на прощання все ж виграє римське дербі з четвертої спроби. Наступний матч проти Спеції стане останнім для португальця. Натомість Лаціо втратив шанси на топ-4 і гратиме у кваліфікації Ліги Європи.

Аталанта вийшла в ЛЧ – Маліновський забив, став рекордсменом та залишається топ-асистентом Італії перед битвою сезону