УКР РУС

Рома може подвоїти свої прибутки і встановити рекорд, якщо виб'є Шахтар з Ліги чемпіонів

21 лютого 2018 Читать на русском

Рома б'ється проти Шахтаря за великі мільйони. Протистояння в рамках 1/8 Ліги чемпіонів може значно збагатити "вовків".

Команда Ді Франческо заробила аж 12,7 млн євро, коли Дієго Перотті забив гол у ворота Дженоа в останньому турі минулого сезону, допомігши пробитись у Лігу чемпіонів.

Той же аргентинець заробив ще 12,5 млн євро, коли забив Карабаху гол, який приніс путівку в 1/8 фіналу турніру. Після цього екс-вінгер Севільї отримав новий контракт з римським клубом, за яким отримує 3 мільйони євро на сезон.

Шахтар – Рома: анонс матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

У сезоні ЛЧ 2017/18 джаллороссі вже заробили 43,4 млн євро, не враховуючи прибутків з продажу квитків. Сюди входять премії за вихід, результати і перша частина маркет пулу (грошей з продажу телеправ).

Однак зараз ставки підвищуються колосально. Якщо Рома зможе вибити Шахтар, то майже подвоїть свої прибутки від єврокубкового сезону. Вихід "вовків" в 1/4 фіналу та виліт Ювентуса від Тоттенхема збільшить їхній дохід до 72,9 млн євро. До цієї суми додатково буде додано бонуси за перемогу (1,5 млн євро) або нічию (0,5 млн євро) в матчах з Шахтарем.

Якщо вигорить, це буде рекордний прихід в історії Роми. У сезоні 2015/16 римляни дійшли до 1/8, де вилетіли від Реала, і заробили 68,5 млн євро.

Якщо ж Рома та Ювентус вилетять уже на цій стадії змагань, фінансово щасливішим стане Наполі. Йдеться про розподіл другої частини ТБ-грошей. Неаполітанці заробили б 15 млн євро, а їхні земляки по 20.

Якщо ж далі піде Ювентус, а Рома вилетить, то суперник українського клубу втратить як мінімум 5 млн євро. Виліт Шахтаря для команди Ді Франческо фактично вартий фінансового рекорду, підрахував Il Tempo.

Скільки українські клуби заробили в єврокубковому сезоні 2017/18