УКР РУС

Рома – Ювентус: рекорди Аллегрі та "старої синьйори", атакувальний футбол від римлян

14 травня 2018 Читать на русском

Підопічні Масімілліано Аллегрі поставили крапку в боротьбі за Скудетто, а Рома пробилася у Лігу чемпіонів та прямує до бронзових нагород.

Рома більше хотіла перемогти

Підопічні Еусебіо Ді Франческо більше загрожували воротам суперника (статистика ударів по воротах – 7:3 на користь “вовків”), і це навіть не зважаючи на той факт, що фактично половину другого тайму римляни грали в меншості після вилучення Наїнгголана. Рому гнав вперед переповнений глядачами “Стадіо Олімпіко”, а у гравців “жовто-червоних” було неабияке бажання обіграти діючого та майбутнього чемпіона, остаточно закріпивши за собою третю сходинку турнірної таблиці.

“Вовків” мотивували несподівані осічки конкурентів: завдяки поразці Інтера від Сассуоло Рома ще до матчу з Ювентусом достроково забезпечила собі місце в Лізі чемпіонів на наступний сезон, а нічия Лаціо у матчі з Кротоне давала підопічним Ді Франческо змогу “викинути” “орлів” з боротьби за бронзові нагороди Серії А. Рома атакувала, намагалася забити, але оборона Ювентуса навіть в досить експериментальному складі не дозволяла “вовкам” розгулятися. Як підсумок, ніхто з суперників не програв, і якщо Ювентус знову став чемпіоном країни, то Рома залишила двоочковий відрив від Лаціо, та перед останнім туром все в боротьбі за третє місце залежить виключно від підопічних Ді Франческо.

Рома розпочала переговори щодо трансферу Таліски

Рекордне Скудетто Ювентуса

Ювентус у цьому матчі зіграв у притаманний йому прагматичний футбол, поставивши результат на перше місце. Навіть опинившись у більшості в другому таймі, підопічні Аллегрі не стали форсувати події на полі, та досить спокійно довели матч до нульової нічиєї, яка абсолютно їх влаштовувала. “Стара синьйора” всьоме поспіль стала чемпіоном Італії, і це рекордний результат в історії італійського футболу. Сезон для підопічних Аллегрі вийшов нелегким, адже цього року Наполі підібрався як ніколи близько, та боровся з Юве як ніколи довго, навіть обігравши суперника в Турині, де Ювентус мало кому програє в принципі. Проте, неаполітанці все ж втратили важливі очки в останніх турах, та надали можливість “старій синьйорі” оформити чергове чемпіонство, якою підопічні Аллегрі, не соромлячись, скористалися.

Гендир Ювентуса Маротта: Майбутнє принесе нам та Аллегрі повне задоволення

Аллегрі – аленаторе-рекордсмен

Масімілліано Аллегрі став першим тренером у європейських топ-чемпіонатах, що виграв 4 поспіль “золоті дублі” (чемпіонат + кубок). Аллегрі досяг неймовірного результату на внутрішній арені, та за цей же проміжок часу (4 сезони) двічі вивів “стару синьйору” до фіналу Ліги чемпіонів, проте обидва рази програв вирішальну дуель іспанським грандам.

Рома – Ювентус – 0:0 – відеоогляд матчу

Ювентус під керівництвом Аллегрі доходив до фінальних матчів ЛЧ у 2015 та 2017 роках. Чи слід нам очікувати того, що цикл “фінал Ліги чемпіонів кожні 2 сезони” продовжиться, та Юве буде боротися за “європейську корону” вже через рік? Можливо, проте, навіть не зважаючи на доволі успішні виступи “старої синьйори” під керівництвом Масімілліано Аллегрі, існують сумніви щодо продовження кар’єри наставника в туринському гранді. Багато хто проявляє зацікавленість у Аллегрі. Тут можна згадати і про ПСЖ, і про лондонський Арсенал. Отже, подивимося, чи залишиться тренер-рекордсмен біля керма "старої синьйори", чи все ж таки продовжить свою кар’єру в іншій країні. А поки, Аллегрі та його підопічні по праву насолоджуються "смаком тріумфу".