УКР РУС

Рома – Шахтар: прес-конференція Ейсебіо Ді Франческо

22 лютого 2018 Читать на русском

Головний тренер Роми Ейсебіо Ді Франческо на правах гостя першим прокоментував матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів в Харкові.

- Чим пояснити таку велику різницю між гарною грою Роми в першому таймі і незадовільним виступом у другому?

- Команді на даний момент не вистачає вміння виступати тривалий час в одному і тому ж ключі. Ми добре почали гру, футболісти виконували тренерську установку. Переломний момент стався при рахунку 1:1. Після цього дії стали розрізненими. Віддаю належне Шахтарю, він домігся заслуженої перемоги. У матчі-відповіді ми докладемо всіх зусиль, щоб виправити ситуацію і пройти далі, але я вас запевняю, це буде дуже складно.

- Рома показала сьогодні, мабуть, кращий результат з усіх гірших, які могли сьогодні бути. Якби ви щось могли змінити, ви б вчинили так само?

- Я б не став дорікати за пропущений гол Флоренці. Це вина всієї команди. У подібних ситуаціях треба діяти колективно. Якби у мене була можливість ще раз вибрати стартовий склад на сьогоднішній матч, в ньому опинилися б ті ж футболісти, які вийшли на поле. Я вважаю, ми зробили правильно, довірившись Флоренці. Я роблю такий висновок по першому тайму, який команда провела відмінно. На щастя, нас чекає матч-відповідь. Мені б хотілося, щоб в ньому команда зіграла так, як сьогодні в перші 50 хвилин, і забула останні 40 хвилин цього матчу.

- Що пішло не так в другому таймі? Справа в недостатніх фізичних кондиціях або це більше питання ментальності?

- У команди достатньо ресурсів, щоб відмінно грати всі 90 хвилин. Я ніяк це не пов'язую з фізичною формою гравців. Швидше це питання ментальності. У першому таймі м'яч швидко ходив по полю, гравці теж добре рухались. У другому таймі Шахтар легко повертався назад, легко займав позиції в обороні, і над цим аспектом нам треба працювати.

- Що було сказано команді в перерві?

- У перерві я сказав футболістам грати в тому ж ключі і постаратися забити другий м'яч. Але гра поновилася, у мене склалося враження, що футболістів влаштовувала мінімальна перемога і вони були не проти, щоб гра так і закінчилася з рахунком 1:0 на нашу користь. Команда була недостатньо агресивною в атаці. Що стосується побудови, це було не дуже принципово. Найскладнішими для нас були перші 10 хвилин, коли на лівому фланзі суперника активним був Ісмаїлі. Але потім нам вдалося вирішити цю проблему, і кінцівкою першого тайму я дуже був задоволений.

- Чим викликана відсутність в заявці Ель-Шаараві? І чому команді не вистачає агресивності?

- Відсутність Ель-Шаараві – в якійсь мірі вимушений захід, тому що ми і так виставили два атакуючих футболіста. З урахуванням того, що недостатньо був готовий Флоренці, ми внесли в заявку Жерсона. Що стосується агресивності, якої не вистачало, дійсно така проблема є. Над цим компонентом треба працювати.

- Ви сказали, що в першому таймі команда відмінно виконала вашу установку. Разом з тим було помітно, що до перерви ви були не дуже задоволені тим, як Ундер повертається назад і відпрацьовує в обороні. Це так?

- Це очевидно, що я вимагаю максимуму від всіх футболістів, не тільки Ундер. Якщо говорити конкретно про нього, я задоволений тим, як він зіграв. Це саме той футболіст, який виконав те, що від нього вимагалося. Він забив гол і тим самим приніс велику користь нашій команді.