УКР РУС

Робінью засуджений до 9 років тюрми за групове зґвалтування: чи сяде бразилець за ґрати?

24 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Екс-зірка Реала, Манчестер Сіті та Мілана Робінью засуджений в Італії до 9 років позбавлення волі за групове зґвалтування. "Футбол 24" спробував з'ясувати, що чекає на бразильця та чи реально він може загриміти у в'язницю.

Що сталось

Суд Мілана визнав Робінью винним у груповому згвалтуванні 22-річної албанської дівчини в одному з нічних клубів. Згідно з висновком суду, бразилець та ще п'ятеро чоловіків поглумились над дівчиною в січні 2013 року. Робінью засуджений до 9 років позбавлення волі, однак адвокати екс-форварда Мілана, який зараз виступає за Атлетіко Мінейро в Бразилії, вирішили подати апеляцію на рішення італійської феміди.

Що буде з Робінью між вироком та апеляцією

Бразильське законодавство досить чітко дає зрозуміти, що Робінью не запроторять у в'язницю і він зможе вести нормальне життя. "На даний момент не існує жодної можливості, щоб Робінью опинився за гратами. По-перше, це рішення не є остаточним і гравець подасть апеляцію. А по-друге, вирок міланського суду не має жодної юридичної сили в Бразилії. Італія може звернутися до іншої країни з вимогою екстрадиції. Однак Робінью перебуває в Бразилії, а закони цієї країни не дозволяють видавати бразильця, який народився на її території. На практиці Робінью продовжить нормальне життя", – сказав адвокат гравця Дорівал Гімараєш.

Чи "сяде" Робінью, якщо апеляцію буде відхилено

За такого сценарію бразильська зірка також може уникнути тюремнонго ув'язнення, якщо продовжуватиме жити на територїі Бразилії. Затримати Робінью можуть лише в іншій країні, хоча це також виглядає малоймовірно.

"У випадку, якщо на Робінью прийде ордер з Італії, він не матиме юридичної сили на території Бразилії. Якщо, наприклад, Робінью гратиме матч Кубка Лібертадорес в іншій країні, Італія може вислати туди свій ордер, але це вимагає багато часу, а матч є занадто коротким", – пояснює Гімараєш.

Скільки апеляцій може подати Робінью та наскільки затягнеться процес

Робінью може подати три апеляції та затягнути справу на довгі роки. "Італійська судова система працює дуже повільно і пройдуть роки, перш ніж справу буде вирішено".