УКР РУС

Римське дербі без Тотті. Анонс 7 туру Серії А

15 жовтня 2011 Читать на русском

Поза всяким сумнівом центральним поєдинком у 7 турі Серії А стане протистояння двох римських грандів - "Роми" та "Лаціо".

Хоча навіть попри принциповість протистояння цих команд, ця гра не буде такою як завжди. По-перше (і це найважливіше), не зможе у ній взяти участі Франческо Тотті. Якщо Ви хоч раз бачили головного “вовка” у протистояннях з “Лаціо”, то зрозумієте, що гра в будь-якому випадку втратить у видовищності та емоційності.

До того ж, римське дербі стане першим для більш ніж двадцяти футболістів у складах обидвох команд. Звичайно, це не означає, що всі вони гратимуть чи потраплять у заявку на матч, але... Для них це буде просто гра. Хоча глядачі на трибунах, можливо, і створять атмосферу, яка вселить у когось із футболістів ненависть до принципового суперника.

“Лаціо” ж має хорошу нагоду перервати безвиграшну серію у римських дербі, яка налічує вже 5 матчів. Та й нова пара форвардів “орлів” - Клозе та Сіссе справляють дуже приємне враження. Тільки от і оборона “Роми” також приємно дивує - у цьому сезоні “вовки” ще жодного разу не пропустили у першому таймі.

Цікавими повинні стати і протистояння суботи. “Катанія” прийматиме “Інтер” і команда (під безпосереднім керівництвом Раньєрі, дискваліфікацію якого замінили штрафом) спробує здобути свою другу перемогу у чемпіонаті. Поточне 17 місце для одного з головних претендентів на чемпіонство враження не справляє. Якщо ж “нерадзурі” продовжать втрачати очки і у найближчих двох турах, то тут вже не до чемпіонства буде. Тут би у єврокубки потрапити.

Подібна ситуація і у іншої команди з Мілану. Суперник у “россонері” не з простих — старт у “Палермо” видався на славу навіть незважаючи на молодість і недосвідченість тренера. Однак у цьому матчі навряд чи сицилійці зможуть щось серйозне протиставити минулорічному чемпіону. А все тому, що в моменти, коли дуже потрібно, команда Алегрі вміє зібратися. Будемо сподіватися, що “Мілан” нарешті розпочне підйом по турнірній таблиці. Адже чим більше зіграно турів, тим більше йдуть у відрив “Ювентус”, “Удінезе” та “Наполі”.

Третій матч суботи буде, власне, за участі “Наполі”, яке прийматиме “Парму”. Вальтер Маццарі пообіцяв на цей поєдинок випустити основу, тож для пармезанців легкою прогулянка до Неаполя не буде. Однак і в гостей є своя ударна сила — Себастьян Джовінко. Тим цікавішим обіцяє бути поєдинок, особливо в контексті протистояння форвардів — Кавані — Джовінко.

А в неділю “Фіорентина” поїде в гості до ще нещодавно свого гравця Адріана Муту. Румун пообіцяв не святкувати, якщо йому вдасться забити гол у ворота “фіалок”. Однак, зважаючи на результативність “Чезени” - два голи у п'яти матчах, зробити йому це буде не так вже й просто. “Фіорентина” ж пропустила лише чотири.

Цікавим повинно стати і протистояння - “Аталанта” - “Удінезе”. Ці команди дуже вдало стартували і, якщо б не штраф для бергамців у мінус шість очок, то вони лише б на один пункт відставали від підопічних Гвідоліна. Тобто ці команди, враховуючи вдалі старти, можна було б вважати претендентами на місце у першій трійці, проте в подібне напевне вірять лише найпалкіші їхні прихильники. Та, попри те, гра попередньо обіцяє бути зовсім не нудною.

На проміжного лідера - “Ювентус” чекає непросте випробування у Вероні. “Стару синьйору” прийматиме “К'єво”. “Летючі віслюки” вже встигли здивувати, відібравши пункти у “Наполі”. Веронці славляться своїм вмінням захищатися, тож насамперед це буде чудова перевірка для атаки “Юве”. Однак підопічним Конте слід також не забувати, що гравці “К'єво” атакують використовуючи контратаки.

“Болонья” спробує вибратися з дна турнірної таблиці у виїзному матчі з “Новарою”. В обидвох команд неабиякі проблеми в захисті — вони вже встигли пропустити по 10 голів. Однак якщо “Новара” стільки ж забила і своїм суперникам, то у гравців “Болоньї” на всіх лише два голи.

А перемагати потрібно. Немає куди зволікати. Коли ж нарешті ми побачимо минулорічного Марко ді Вайо?

Також у рамках 7 туру Серії А відбудуться матчі “Кальярі” - “Сієна” та “Дженоа” - “Лечче”.