УКР РУС

Результати зборів учасників Прем'єр-ліги. Петро Іванов розповів про найголовніше

16 грудня 2015 Читать на русском

Генеральний директор Прем'єр-ліги Петро Іванов поділився результатами проведених зборів учасників Прем'єр-ліги. "Футбол 24" виділив основні теми, які піднімалися сьогодні.

Основні питання та результати зборів

1. Включення клубу "Сталь" (Дніпродзержинськ) до складу Прем'єр-ліги. Цю формальність залагодили. Клуб тепер є юридично повноцінним учасником Прем'єр-ліги.

2. Розподіл спонсорських коштів. У ході бурхливої ​​дискусії представниками клубів було прийнято фактично одноголосне рішення. Прибуток за підсумками першого сезону озвучать на загальних зборах і розподілять рівними частинами. З урахуванням можливих штрафних санкцій, або якихось бонусних, ми надіємось, ведемо переговори, щоб нас не сильно штрафували. 

3. Стосовно дати звітно-виборних зборів: за пропозицією ФК "Динамо" (Київ), була призначена дата проведення - 29 лютого.

4. Щодо формату: Дирекцією Прем'єр-ліги було запропоновано створення робочої групи, до складу якої входитимуть представники всіх клубів Прем'єр-ліги, представники Прем'єр-ліги, представники каналів-телетрансляторів нашого чемпіонату, також представники комітету професійного футболу ФФУ та представники ПФЛ. Ця робоча група найближчі півтора-два місяці до звітно-виборних зборів проведе зустрічі, розгляне різні варіанти щодо можливої ​​зміни формату чемпіонату на наступний сезон. Далі пропозиції будуть винесені для розгляду на загальних зборах і спрямовані у виконком для затвердження.

Варіанти формату чемпіонату

Є така загальноєвропейська позиція, що ідеальна кількість команд, які беруть участь у чемпіонаті - це 16 клубів. Але, наразі, ця форма досить складна для наших умов. У нас є транслятори, які платять чималі гроші клубам, тому вони хочуть бачити в чемпіонаті досить високий рівень гри. Щоб глядачі приходили, була інтрига. На сьогоднішній день дирекцією Прем'єр-ліги підготовлено близько 8-9 варіантів з різною кількістю команд, різною системою розіграшу, які будуть передані на першому засіданні робочої групи.

Фінансова звітність Прем'єр-ліги. Невдоволення клубів

Незадоволення фінансовою звітністю Прем'єр-ліги піднімається мало не кожен місяць, але хочу запевнити всіх, що Прем'єр-ліга є абсолютно прозорою організацією, яка не займається ніякими неофіційними справами. Всі аудиторські звіти ми проводили, навіть проводили звіт за рекомендаціями аудиторської компанії, який рекомендував УЄФА. Не були знайдені ніякі відхилення від бюджету.

Порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих. "Металург" (Запоріжжя)

Клуб - це приватна власність власника і він має право розпоряджатися нею, як вважає за потрібне. Якщо на сьогоднішній день у когось із власників клубів виникають фінансові труднощі, то це дійсно недобре, але ніхто не може вплинути на цей процес, крім самого власника. У нього є варіант - віддати клуб на утримання міста чи області, але ви ж розумієте, що це теж повинно бути передбачено міським або обласним бюджетом. Перед початком чемпіонату ніяких передумов виникнення проблем у "Металурга" не було, боргів не було. Тому вся футбольна громадськість - і журналісти, і вболівальники - повинні всіма можливими засобами підтримати свої клуби, тому що досить складно утримувати клуб лише на плечах власника.

Читайте також:
Гендиректор Прем'єр-ліги Петро Іванов - про порядок денний загальних зборів клубів УПЛ