УКР РУС

"Рейнджерс" повернувся в шотландську Прем'єр-лігу після 4-річної перерви

6 квітня 2016 Читать на русском

Після домашньої перемоги над "Дамбартоном" із рахунком 1:0 в матчі 33 туру дивізіону Шотландії "Рейнджерс" з міста Глазго на очах у 48 568 уболівальників достроково посів перше місце в турнірній таблиці.

Це сталося за 4 тури до фінішу першості, відтак клуб з Глазго вже може готуватися до елітного дивізіону.

"Рейнджерс" - світовий рекордсмен за кількістю титулів чемпіона країни, а їх у нього є аж 54, проте в 2012 році був виключений з Прем'єр-ліги через багатомільйонні борги. За виключення клубу проголосували всі учасники ліги, за винятком одвічного суперника "Селтіка".

Після реформації сезон-2012/13 "Рейджерс" почав у четвертій за силою лізі, і за максимально короткий термін піднявся в другий дивізіон. У сезоні 2014/15 команда посіла друге місце в Чемпіоншипі, поступившись лідерством "Хартсу".

У поточному сезоні "Рейнджерс" здобув 25 перемог, 3 рази програв, а 4 матчі завершилися нічиєю. Відтак, після 32 матчів команда набрала 79 очок. Крім того, підопічні Марка Ворбертона дійшли до півфіналу Кубка Шотландії, де зустрінуться з "Селтіком".

Відзначимо, що незважаючи на виліт клубу з Прем'єр-ліги, низка провідних футболістів, включно з гравцями збірної Шотландії, залишилась в команді і допомогла "рейнджерам" повернутися в еліту.

Окрім титулів чемпіона Шотландії, "Рейнджерс" 33 рази вигравав Кубок країни та здобув 27 Кубків Ліги, а також Кубок Кубків сезону-1971/72. У 2008 році команда грала в фіналі Кубка УЄФА, проте поступилася "Зеніту" (0:2). Додамо, що "світло-сині" є засновниками шотландської Прем'єр-ліги.

"Рейнджерс" більше нікому нічого не винен.