УКР РУС

Ретро дня. "Динамо" проти "Шахтаря" у півфіналі єврокубка

30 квітня 2016 Читать на русском
Автор: Руслан Меженський

30 квітня 2009 року непримиренні суперники вперше зустрілися на міжнародному рівні.

Історія протистоянь "Динамо" і "Шахтаря" знала багато. Але два матчі в ній вирізняються. 30 квітня 2009 року лідери українського футболу зустрілися в півфіналі останнього в історії розіграшу Кубка УЄФА. Ця була не перша зустріч двох українських команд в єврокубках. Прецедент був створений двома місяцями раніше, коли в 1/8 фіналу Кубка УЄФА зійшлися "Динамо" (Київ) і "Металіст" (Харків). "Друга столиця" обіграла "Першу столицю" за рахунок гостьових голів: 1:0 в Києві, 2:3 в Харкові. "Динамо" пройшло далі і дійшло по півфіналу, де і зустрілося з "Шахтарем".

А матч "Динамо" - "Шахтар" на стадіоні імені Лобановського пройшов під диктовку господарів поля. Але рахунок виявився нічийним - 1:1. На 22-й хвилині спрацювала зв'язка Олександр Алієв - Артем Мілевський (пам'ятаєте таких?). Саша вдарив зі штрафного, Артем (за посильної допомоги "гірника" Чигринського) підправив м'яч у ворота.

Але на 68-й хвилині спрацювала інша зв'язка, бразильсько-АПЛівська. Вілліан (нині - "Челсі") віддав пас на Фернандінью (нині - "Манчестер Сіті") і - 1:1.

Був ще матч-відповідь, в Донецьку, з ще більш драматичною розв'язкою. Але про нього - іншим разом...

Дивимося, згадуємо.

Чому Мірча Луческу - у безпрограшній ситуації перед грою з "Динамо"