УКР РУС

Ретро дня. 30 років перемозі київського "Динамо" в Кубку кубків

2 травня 2016 Читать на русском
Автор: Руслан Меженський

Згадуємо один із найславетніших моментів в історії українського футболу - перемогу над іспанським "Атлетіко" в фіналі єврокубка.

2 травня 1986 року на стадіоні "Жерлан" у французькому Ліоні київське "Динамо" здобуло свій другий Кубок кубків. У фіналі з рахунком 3:0 був битий мадридський "Атлетіко". Голи забили Олександр Заваров (6-а хвилина), Олег Блохін (84-а) і Вадим Євтушенко (87-а).

Згадуємо, насолоджуємося, пишаємося!

Цікаві факти про фінал

Олег Блохін - єдиний динамівець, який став дворазовим володарем Кубка кубків.

Нагадаємо, що Блохін забивав і в фіналі Кубка володарів кубків в 1975 році. Тоді він один раз вразив ворота угорського "Ференцвароша". Рахунок у фіналі Кубка кубків-1975 був таким самим - 3:0.

Керував "матрацниками" в тому поєдинку Луїс Арагонес, який через 22 роки приведе збірну Іспанії до титулу чемпіонів Європи 2008 року.

Але у нас був Валерій Лобановський, який майстерно переграв "Мудреця з Орталеси". Втім, тоді Арагонес ще не був "мудрецем", а був "Психом з Орталеси".

Авторитетний англійський журнал World Soccer поставив "Динамо" (Київ) на 2-е місце в списку найкращих команд світу 1986 року. Випередили киян тільки переможці ЧС-1986 - збірна Аргентини з Дієго Марадоною.

Нагадаємо, що саме в Ліоні 16 червня збірна України проведе матч групового турніру Євро-2016 проти команди Північної Ірландії. Але не на щасливому для нас "Жерлані", а на новенькому "Стад де Люм'єр", побудованому спеціально до чемпіонату Європи. Сподіваємося, він теж буде щасливим для нашої команди.

Щербачов: правда про Чорнобиль, "полуничка" з Лобановським і цигарка Блохіна (частина 1)