УКР РУС

Реквієм за мрією. Анонс 33 туру АПЛ

9 квітня 2012 Читать на русском

Лише вчора вляглися пристрасті попереднього туру, а вже сьогодні новий виток матчів. Родоначальники грають за не менш щільним графіком, аніж це було в період Різдвяних свят.

З тієї всячини, що нам готує 33 тур, виявилось напрочуд важко обрати центральний матч туру. Відтак, оминувши традиційну в наших анонсах градацію, - від найменш цікавого поєдинку до найбільш цікавого, розташуємо усе в хронологічному порядку.

"Ньюкасл" - "Болтон"

"Сороки" набрали пречудовий хід, збивши пиху з обох новачків еліти - "Суонсі" і "Норвіча", впоравшись з "Ліверпулем" і "Вест Бромом". Для цих команд, за великим рахунком, сезон вже закінчився, чого не скажеш про "Болтон", який відчайдушно хапається за рятівну соломинку. Тож з одного боку - шалена мотивація, з іншого - Папіс Сіссе, який забиває голи "пачками", а також його співвітчизник Демба, що понад усе прагне знову відчути смак маленького футбольного дива. До слова, "сороки" ще можуть застрибнути в потяг, який рушив у напрямку Ліги чемпіонів. А це, знаєте, також чимала мотивація.

Попередні матчі: 1:5 (Керрол - К. Девіс-2, Лі, Ельмандер-2), 1:1 (Нолан - Старрідж), 2:0 (Бен Арфа, Ба)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Тоттенхем" - "Норвіч"

Після чудового матчу із "Суонсі" підопічні Реднаппа знову розчарували. Звісно, на полі "онілівського" "Сандерленда" будь-кому доводиться непросто, однак від гри "Тоттенхема" очікувалося трохи більшої хоробрості. Натомість "півні" сховали голову в пісок і наприкінці матчу відверто грали на нульову нічию. Наразі третя сходинка заслужено належить "Арсеналу", та це означає лише одне - "Тоттнем" спробує відігратися на "канарках".

Попередні матчі: 2:0 (Бейл-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"Евертон" - "Сандерленд"

Синій Ліверпуль потирає руки. Поки "червоних" трясе лихоманка, їх улюбленці провели ряд успішних матчів, тож обійшли Далгліша і Ко у турнірній таблиці. На "Гудісоні" щиро сподіваються, що фартова серія продовжиться і в матчі проти "чорних котів". Ще б пак, в Кубку Англії "Сандерленд" без особливого опору поступився "ірискам" путівкою у півфінал.

Попередні матчі: 2:2 (Кехілл, Артета - Велбек-2), 2:0 (Бекфорд-2), 1:1 (Бейнс - Колбек)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Астон Вілла" - "Сток Сіті"

Рішення передати Агбонлахору капітанську пов'язку Петрова спрацювало на всі 100. На "Енфілді" вілланам фартило просто неймовірно, тож вони зуміли вивезти звідти один пункт. З "гончарами" команда Макліша не відсиджуватиметься в обороні, а спробує взяти гостей штурмом. По-іншому бути не може, адже "Сток" на виїзді практично завжди дарує ініціативу супернику. Статистика останніх матчів не на користь "Вілли", та все ж присутність Стіляна на трибунах повинна надихати його партнерів. "Челсі", якщо пригадуєте, ледь не скуштував тут фунт лиха.

Попередні матчі: 1:2 (Даунінг - Джонс, Хут), 1:1 (Бент - Джонс), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Фулхем" - "Челсі"

Один із різновидів лондонського дербі. "Аристократам" потрібні очки, адже будують плани на наступний сезон Ліги чемпіонів. А ось "котеджерам" залишається лиш гучно грюкнути дверима. Сезон видався невдалим - навіть за скромними мірками команди, яка на щось особливе ніколи не претендує. Щоправда, останні перемоги над "Норвічем" і "Болтоном" дещо підняли настрій Мартіну Йолу. Чому б не спробувати ще й "Челсі" за інерцією "прибити"?

Попередні матчі: 0:1 (Есьєн), 0:0, 1:1 (Демпсі - Мата)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Блекберн" - "Ліверпуль"

Очікування від матчу з "Вест Бромом" не виправдалися - "волоцюги" нахапали повну торбу голів. Тож тепер будь-що слід шматувати "Ліверпуль". Мерсисайдцям також нелегко. Ні, виліт з еліти їм не загрожує. А ось перехід в умовну групу "маргіналів" цілком реальний. Три поразки при одній нічиїй за підсумками останніх турів - це показник аутсайдера, як не крути.

Попередні матчі: 1:2 (Каррагер, автогол - Кіріакос, Торрес), 3:1 (Ольсон, Мваруварі-2 - Джеррард), 1:1 (Адам, автогол - Родрігес)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

"Ман Сіті" - "Вест Бромвіч"

Віце-чемпіони...Звісно, ще не офіційно, проте після вчорашньої поразки в Лондоні практично усі асоціюють підопічних Манчіні з цим сумнівним досягненням. Втратити гандикап, над яким довелося працювати ще з серпня минулого року, - це ляпас не лише по репутації тренера, але й тих гравців, які у вирішальну мить склали лапки, відмовившись тягти на собі вантаж лідерів чемпіонату. Матч проти "дроздів" нагадуватиме реквієм.

Попередні матчі: 2:0 (Балотеллі-2), 3:0 (Тевес-3), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"Віган" - "МЮ"

А "червоні дияволи" потихеньку відкупорюють пляшки зі шампанським. Сусідів, які щось там горлали донедавна, не без допомоги інших команд знову вдалося провчити. "Віган", звісно, ще може відродити таку-сяку інтригу, перегравши манкуніанців, проте в таку версію автор цих рядків не вірить під жодним соусом. "Латікс" - одні з найсолодших суперників для Фергі. "Дияволи" знущаються над ними, як заманеться.

Попередні матчі: 0:2 (Евра, Чічаріто), 0:4 (Чічаріто-2, Руні, Фабіо), 0:5 (Велбек, Нані, Гіггз, Руні, Бербатов)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

 

"Вулверхемптон" - "Арсенал"

Лише ледачий або ж "блакитний" не розхвалює "канонірів" за вчорашню перемогу над "Ман Сіті". Суперник був пошматований, і проблема самого "Арсеналу", що рахунок не сягнув 3:0, 5:0 тощо... Зараз хлопці Венгера знову на третій сходинці, яка дає змогу безперешкодно кваліфікуватися в Лігу чемпіонів. Аби зберегти перевагу над "шпорами", необхідно перемагати на "Молінью". Вагоме слово повинен сказати Робін ван Персі, який в останніх матчах відмовчується, тож у бомбардирських перегонах Руні підкрався надто близько.

Попередні матчі: 0:2 (Шамах-2), 0:2 (ван Персі-2), 1:1 (Флетчер - Жервіньо)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

КПР - "Суонсі"

А ось тут впізнаються українські мотивчики. "Рейнджерам" зламав гру арбітр, вдавшись до помилкового вилучення гравця на "Олд Траффорд". А "лебеді" в кращих традиціях УПЛ-івських середнячків назбирали в скарбничку достатню кількість очок, тож тепер не чинять особливого опору в боротьбі з тими, хто ще вирішує якісь завдання. Ідеальний суперник для колективу Марка Х'юза, чи не так?

Попередні матчі: 1:1 (Макі - Грем)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Олег Бабій, Футбол 24

п.с. Очікуйте підсумків 32 та 33 туру в єдиному матеріалі. Усе "завдяки" насиченому календарю АПЛ