УКР РУС

Рекордна кількість виборців і неймовірні черги – як суперник Ворскли у Лізі Європи обирав нового президента

9 вересня 2018 Читать на русском

Лісабонський Спортінг визначився з новим президентом клубу – у голосуванні взяла участь рекордна кількість сосіос.

Навесні в Спортінгу виник скандал з тодішнім президентом клубу Бруну де Карвалью, який публічно почав звинувачувати своїх футболістів у поганій грі. Ситуація розпалювалася – вболівальники вдерлися на базу та побили гравців і тренера. Як наслідок, лідери команди розірвали контракти та безкоштовно пішли зі Спортінга.

Ворскла дізналась суперників у груповому етапі Ліги Європи 2018/19 – полтавці зіграють з Арсеналом

Бруну де Карвалью після таких подій не довго протримався на своїй посаді і був відправлений у відставку. 8 вересня Спортінг провів позачергові вибори – новим президентом став Фредеріку Варандаш (42% голосів), який протягом останніх 7 років очолював медичний відділ клубу.

Ці вибори стали рекордними в історії Спортінга – в них взяли участь 22500 сосіос, повідомила голова ради директорів лісабонського клубу Марта Соареш. 3351 з них проголосували поштою, а 19159 особисто прийшли до виборчого пункту.

Такої великої кількості сосіос на виборах у Спортінга ще не було. У 2013-му голоси віддали 14213 людей, а в минулому році, коли якраз і переміг скандальний Бруну де Карвалью, проголосував 18661 член клубу.

Спортінг: аристократичний клуб-скандаліст, з яким не вміють грати українці – все, що треба знати про суперника Ворскли

Вчора в день виборів у Лісабоні вишикувалися величезні черги до офісу Спортінга. Сосіос годинами чекали можливості віддати голос.

Фото: jn.pt