УКР РУС

Реднапп думав про суїцид. Анонс 14 туру АПЛ

27 листопада 2012 Читать на русском

Сьогодні новий наставник КПР береться до справи. Матч у Сандерленді - одна з найцікавіших подій нового туру.

"Чорні коти" - суперник загадковий. Справжні "коти в мішку". Останні матчі цієї команди оголили безліч проблем, які доведеться оперативно вирішити Мартіну О'Нілу. Ця команда може сьогодні знову програти за всіма статтями, а може і люто пошматувати гостей. Аналогічна ситуація і з "обручами". Три поспіль поразки, останнє місце в таблиці, проте поява авторитетного тренера здатна емоційно сколихнути парубків із "Лофтус Роуд". Харрі, будьте певні, ретельно переглянув матч з "МЮ" і зробив для себе перші висновки. Однак часу, щоб донести їх до підопічних, було обмаль. По суті, його не було взагалі, а тому головний аргумент, завдяки якому "рейнджери" можуть сьогодні не програти - голий ентузіазм, гра "на емоціях".

Попри те, автор цих рядків вірить у щасливий порятунок рядових "обручів". Прірва між останньою сходинкою і рятівною територією зовсім не катастрофічна. В плані кадрового потенціалу КПР утре носа багатьом клубам. До того ж, Реднапп зголоднів за футболом. Вже в якості наставника "синьо-білих" Харрі потягло на відвертість. Він пригадав той день, коли йому вказали на вихід у "Тоттенхемі": "Коли Даніель Леві звільнив мене, я хотів зістрибнути з моста у Борнмуті. Проте наступного дня я вже грав у гольф. А що ще залишалося робити?" В цій сповіді - увесь Харрі. Він не погрузає у депресіях, а, переступивши через них, рухається далі. І ви ще сумніваєтеся, що КПР у надійних руках?

Не менш непростим буде матч у Бірмінгемі. "Астон Вілла" і "Редінг" - сусіди в турнірній таблиці і суперники в перегонах на виживання. У менеджера "вілланів" Пола Ламберта надзвичайно вбогий вибір атаки, адже головний бомбардир команди Даррен Бент давно перебуває в опалі і не проти дременути в інший клуб, де його талант шануватимуть більше. В цьому плані "роялісти" значно цікавіші - вони забивають чимало, адже попереду можуть покладатися на Погребняка, Ханта, Робсона-Кану та ще кількох тямковитих хлопців. Тож перемога "Редінга" не повинна стати сенсацією, хоча більш реальним бачиться нічийний підсумок.

Завтра - основна частина матчів, серед яких одразу кілька вишеньок, здатних прикрасити торт. Насамперед, це баталія між "Тоттенхемом" і "Ліверпулем", в якій, беручи до уваги впевнену гру "шпор" проти "молотків", а також статистику останніх матчів, очевидним фаворитом є підопічні Віллаша-Боаша. Не менш спекотно буде на "Стемфорд Брідж". Тут варто очікувати нових "фе" на адресу Рафи Бенітеса. Принаймні, найбільш радикальні вболівальники "Челсі" запевняють, що не збираються давати іспанському фахівцеві часу на доведення своєї профпридатності. "У нас табу на двох тренерів - Бенітеса і Гранта", - наголошують "сині". Ну а "Фулхем" має зручну нагоду, щоб скористатися сумбуром в лавах "аристократів". У психологічному плані "котеджерам" буде значно комфортніше, ніж їх суперникам.

Для вболівальників постане нелегкий вибір: переглянути якийсь із цих матчів, а чи, може, віддати перевагу поєдинкам "Арсенала" або "МЮ". Після безбарвної нічиєї в Бірмінгемі перспективи "канонірів" на "Гудісон Парку" мають не такий вже й райдужний вигляд. Щоправда, "іриски" дещо на спаді форми, та й статистика останніх матчів - повністю на користь Венгера. Щодо "МЮ", то на "Олд Траффорд" завітає "Вест Хем", добряче пом'ятий "Тоттенхемом". Автор цих рядків із захопленням очікує на новий футбольний "бойовик" - хлопці Аллардайса звикли раціонально використовувати найменшу помилку в обороні суперника (як захищається "МЮ" - нагадувати зайве). Натомість Руні і Ко без нотки мазохізму не можуть "завестися" - їм потрібно пропустити спершу. І якщо обидві команди досягнуть того, про що зараз мова, у виграші залишаться, насамперед, глядачі.

"Сандерленд" - КПР

Попередні матчі: 3:2 (Бендтнер, Сессеньйон, Браун - Хельгюсон, Макі), 3:1 (Бендтнер, Макклін, Сессеньйон - Тайво)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Астон Вілла" - "Редінг"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Челсі" - "Фулхем"

Попередні матчі: 1:0 (Есьєн), 0:0, 1:1 (Мата - Демпсі), 1:1 (Лампард - Демпсі)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Евертон" - "Арсенал"

Попередні матчі: 1:2 (Кехілл - Санья, Фабрегас), 1:2 (Саа - Аршавін, Кошельни), 0:1 (ван Персі), 0:1 (Вермален)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Саутгемптон" - "Норвіч"

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сток Сіті" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 2:1 (Джонс, Перч, автогол - Нолан), 4:0 (Волтерс, Пеннант, Хенгіботем, Фуллер), 1:3 (Волтерс - Ба-3), 0:3 (Кабай-2, Сіссе)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Суонсі" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 3:0 (Сінклейр, Літа, Дайєр), 2:1 (Сігурдсон, Грем - Фортюне)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Тоттенхем" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 2:1 (Шкртел, автогол, Леннон - Шкртел), 2:0 (ван дер Варт, Модріч), 4:0 (Модріч, Дефо, Адебайор-2), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"МЮ" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 3:0 (Руні, Нані, Бербатов), 4:2 (Руні-3, Чічаріто - Нобл-2)

Прогноз "Футбол 24": 3:2

"Віган" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 0:2 (Тевес, Туре), 0:1 (Сілва), 0:3 (Агуеро-3), 0:1 (Джеко)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

Цього разу жереб мені обрав у суперники Анатолія Зубаненка. Нагадаю, що у трьох поспіль партіях автору цих рядків не вдається перемогти. Більше того, останні дві баталії закінчилися успіхом читачів.

Прогноз Анатолія Зубаненка

Олег Бабій, Футбол 24

twitter автора - @Gullit_87