УКР РУС

Речник "Шахтаря": Відділення східних регіонів від України давно відбулося і назад шляху нема

26 лютого 2015 Читать на русском

Очільник прес-служби "Шахтаря" Руслан Мармазов, який 1 березня залишає свій пост, поділився думкою про ситуацію на Сході України.

"Те, куди рухається Україна, мені категорично не подобається. Але, як ви розумієте, поки я був офіційним представником клубу, публічно заявляти про це я не міг. Завжди б знайшлися бажаючі представити мої слова як позицію всього "Шахтаря". А це невірно. Тепер же я вільний від зобов'язань, кажу як приватна особа - можете вважати це моєю громадянською та журналістської позицією.

Чи я сепаратист і підтримує ДНР та її відділення від України? Я підтримую своїх земляків з Донецька і Луганська, які сьогодні переживають далеко не прості дні. Вони б'ються за свої права, за свою землю, за свої ідеали. І "б'ються" - це не фігура мови. Мені огидно, як українська держава поводиться по відношенню до них. Як ви це назвете - сепаратизмом чи ні - ваша справа.

Ви думаєте, я єдиний в країні такий? Не єдиний, таких людей чимало, і не тільки в Донбасі - запевняю, навіть у Києві їх достатньо. Що стосується відділення східних регіонів від України, то воно вже давно відбулося, і назад шляху немає", - сказав Мармазов.