УКР РУС

Речник "Шахтаря": Ахметов завжди говорив, що Донбас буде щасливий тільки в єдиній Україні

26 лютого 2015 Читать на русском

Прес-аташе "Шахтаря" Руслан Мармазов, який з 1 березня залишає свою посаду, розповів про погляди президента клубу Ріната Ахметова на ситуацію на Сході України.

"У розмовах зі мною Ахметов неодноразово говорив, що, на його думку, Донбас буде щасливий тільки в складі єдиної України. У нас з ним була маса дискусій на політичні теми. Більше того, останнім часом ми майже не говорили про футбол, все більше про політику, перспективи, гуманітарну допомогу. Рінат Леонідович - людина шукаюча, він розмовляє не тільки з тими, хто йому підтакує.

Мабуть, йому було цікаво дізнатися мою думку. В якихось моментах я з ним погодився, в якихось ми сперечалися. У чомусь, сподіваюся, зміг його переконати я - хоча ось це неочевидно. Але таких бесід було безліч.

Зараз, щоб тебе не звинувачували в сепаратизмі, потрібно бігти попереду всіх з шашкою і якою-небудь фашистською руною "бити колорадів в Донбасі".

Чи може Ахметов відмовитись від "Шахтаря"? Це вже до нього питання. Наскільки я знаю президента, він буде триматися до останнього. Інша справа, де це останнє наступає. Рінат Леонідович якраз великий фахівець з частини аналізу ситуацій, а мені тут не вистачає ввідних даних.

Практично не сумніваюся, що Луческу залишиться в команді. Луческу - боєць, і занадто багато сил вклав у цю команду", - сказав Мармазов.