УКР РУС

Ребров: Якщо 19-річний пацан буде пахати, то я його поставлю в склад, але в команді повинні бути лідери

20 жовтня 2016 Читать на русском

На післяматчевій прес-конференції наставник "Динамо" Сергій Ребров прокоментував поразку киян в матчі з "Бенфікою" в Лізі чемпіонів.

"Динамо" поступилося "Бенфіці" в Лізі чемпіонів (0:2). Відразу після гри наставник киян відповів на питання журналістів.

Про гру

– Звичайно, знали, що буде важка гра. Команди не прощають наших помилок. Зайшов президент в роздягальню, подякував хлопцям за гру. І я подякував. Звичайно, всі засмучені, хлопці теж. Будемо далі битися, боротися за результат, показувати гру. У нас попереду ще чемпіонат.

Про можливу зміну стратегії в турнірі у зв'язку з поразкою

– Ми працюємо з тими футболістами, які є. Не думаю, що ми будемо щось змінювати. План у нас завжди один – виходити, грати, вигравати. Це рівень Ліги чемпіонів, тут не вибачають помилок. Звичайно, два матчі вдома прикро програвати.

Про помилки в середній лінії

– Не знаю, хтось помилився чи ні. Буяльський і Циганков вийшли грати після травми. Особливо вибору в центрі поля не було. Можна було випустити в центрі Рибалку, але я сьогодні вибрав Нікіту Корзуна. Зараз, відразу після матчу, не хочу акцентувати увагу на особистостях. У нас були помилки, ми їх всі разом будемо обговорювати, аналізувати і рухатися далі.

Про необхідність вводити молодих гравців із U-19 та U-21 у склад першої команди

– Ви вважаєте, що гравці U-19 вже готові конкурувати з футболістами першої команди? Зараз ми випустили Циганкова, але багато молодих гравців ще не готові грати на рівні Ліги чемпіонів. У молоді є нестабільність. Вони тренуються з першою командою, я говорив з президентом, я бачу перспективу в цих хлопцях, але кидати їх відразу в таких матчах без досвіду не можна. 100% деякі гравці з молоді їздитимуть на збори з першою командою. Але потрібно, щоби у першій команді був кістяк. У нас зараз немає кістяка в команді, немає лідера в команді. Наприклад, Дієго Сімеоне будує команду навколо 5-6 чоловік, які є лідерами. У нас так не виходить. Я раніше залучав і зараз буду залучати гравців із U-19 і U-21, але не все відразу.

Про мотивацію і необхідність змін у складі

– У будь-якому випадку, потрібно подумати про мотивацію в команді. Для того, щоб грати, потрібно знаходити мотивацію. А у нас є гравці, які втратили мотивацію. Ми до зими будемо дивитися, якщо ситуація не зміниться, то повинні будемо прощатися з такими гравцями, навіть якщо у них є контракти. Якщо прийде 19-річний пацан, буде пахати, я його поставлю! Потрібно, щоб невмотивовані гравці йшли, приходила "свіжа кров". Я дуже хочу побачити ту команду, яка була минулого сезону. Для цього всім нам потрібно працювати на тренуваннях.

Про причини поразки

– Ранній гол змінює будь-яку тактику і стратегію. Ми намагалися, атакували, як і в матчі з "Наполі". Ще раз кажу, що ми грали на найвищому рівні. У хлопців було бажання відіграватися, всі намагалися створювати моменти. Під кінець матчу може не у всіх вистачало сил через інтенсивність роботи протягом матчу. Зараз я не можу надати аналіз, чому так сталося, потрібно ще раз дивитися гру.