УКР РУС

Ребров у збірній України: перша прес-конференція – про контракт, Ярмоленка в Динамо, травми лідерів і гру з Німеччиною

7 червня 2023 Читать на русском

Сергій Ребров вперше поспілкувався з пресою у статусі головного тренера збірної України.

Товариські матчі
завершено
-

Хочу подякувати ЗСУ за те, що боронять Незалежність, захищають Україну та дають нам можливість спілкуватися про футбол, проводити чемпіонат. Я сам особисто та, вважаю, наші люди будуть надалі допомагати нашим військовим і всім тим, хто постраждав від російської агресії.

Ребров офіційно став головним тренером збірної України

Дуже радий повернутися в Україну, працювати в Україні. Моя родина теж повертається, дуже радий, що моя дружина так сприйняла моє рішення. Як я говорив раніше, далі будемо працювати на Україну. Прямо зараз у мене вже чинна угода зі збірною. В ОАЕ були зобов'язання до 30 червня, але ми домовилися з Аль-Айном і отримали документи, тому можемо підписувати контракт з УАФ.

Можливо, хтось і чекав на мене два роки, але я ці два роки працював. Я чув про інтерес збірної України, але в мене був контракт. Зараз він завершився, і я маю можливість вирішувати свою долю. Тепер я маю можливість підписати угоду зі збірною України. Це ви, журналісти, створювали цю атмосферу, коли було багато чуток про мене чи про іншого тренера. Я допрацював контракт і зараз я тут.

Що стосується так званого інституту збірних, то це залежить від мого роботодавця. Якщо він хоче, щоб я це робив, то я готовий. Це моя країна, і я це робив у київському Динамо. Це дуже важливо для усіх збірних. Якщо хочеш, щоб гравець прогресував, переходив з одного віку до іншого, то він повинен працювати в одній структурі.

Я спілкувався з Русланом Ротанем щодо гравців, які поїдуть в молодіжну збірну. Потрібно вирішити, яка збірна більш важлива. Я вважаю, що це національна команда. Подивимось. Якщо хтось вважає, що з Мальтою можна грати будь-яким складом, то ми в 2017 вже таке робили (поразка 0:1 – прим.). Вважаю, що потрібно зосередитися на головній команді. А далі будемо дивитися.

Ми завершуємо 19 червня, а молодіжна збірна стартує з 21-го. Тоді ми все й вирішимо. Зараз у збірної U-21 є тренер, а що буде після чемпіонату Європи, подивимося.

Я не вважаю, що футболісти зараз дуже втомлені. Особливо Ілля Забарний, який не грав певний час. Я нічого не чув про те, що хтось просив не викликати його в молодіжку. Я впевнений, що якщо я чи будь-який інший молодіжної збірної запропонує йому грати, то він не відмовиться.

Поки не з усіма підписані контракти, ще ведемо перемовини. Але, думаю, вже можна про це говорити. Моїми помічниками будуть ті фахівці, з якими ми працювали в Аль-Айні. Це Альберто Босх, Унаї Мельгоса та Вісенте Гомес. Далі будуть українські помічники. Також Гліб Платов, з яким ми працювали ще в Динамо. Тренером воротарів буде Рустам Худжамов. Лише на цей збір ми викликаємо тренера із фізпідготовки Шахтаря. Далі подивимося.

На жаль, Роман Яремчук не може взяти участь у цьому зборі. Тому викликали достатньо нових кандидатів, в яких я бачу гравців, які заслужили грати в національній збірній. Той же Ванат, який останні пів сезону демонструє стабільний футбол, що дуже важливо. Також Влад Кочергін, за яким я стежив ще у Зорі. Загалом, у нас є конкуренція на кожну позицію.

Зараз у нас багато гравців не отримують тієї ігрової практики, яку ми вважаємо задовільною. Тому створюємо конкуренцію на кожній позиції, щоб подивитися, що можуть футболісти, коли приїдуть в збірну України. Подивимося на їхній стан у тренувальному процесі. Зараз я не можу вам сказати, хто буде грати в основному складі на той чи інший матч. Потрібно почати працювати, а потім вирішимо, хто готовий грати у найближчих матчах.

Так, у нас справді мало часу, для підготовки до найближчих матчів. Але що робити. Я запитував УАФ, щоб зібратися на день чи два раніше. Однак зараз це неможливо. Достатньо це чи ні, ми повинні працювати в тих умовах, які є.

Я спілкуюся з багатьма футболістами, не лише з гравцями збірної. Вважаю, що важливо не спілкуватися, а дивитися на них в роботі. Багато бачив матчів УПЛ, інших чемпіонатів, де грають кандидати в збірну. Зараз важливо почати тренування, й побачити, в якій формі перебувають футболісти.

Щодо Ярмоленка, то вважаю, що зараз він у дуже хорошій формі. Я бачу, як він готується в Аль-Айні, як працює над собою. Я буду тільки радий поверненню Андрія в Динамо, бо це його рідний дім. Тут, я впевнений, на нього чекають.

Цілком можливо, що саме штаб Шевченка відкрив нові горизонти збірної і такий стиль футболу мені близький. Однак важливо, коли це сталося – після двох років роботи, коли журналісти просто "вбивали" Шевченка. Але, в підсумку, він вийшов на чемпіонат Європи. Особливо пам'ятаю той матч проти Мальти, що робили з Андрієм Миколайовичем... Не вважаю, що ключовим має бути саме стиль. Збірна України повинна бути більш агресивно, якщо порівнювати з останнім матчем проти Англії.

Ніким замінити Степаненка? Дивіться, у нас є ще Бражко, який викликаний у молодіжку. Цей гравець мені дуже подобається. Зараз від дуже важливий у команді Руслана Ротаня. Я дивлюся український футбол і бачу кілька гравців, здатних скласти конкуренцію Тарасу і Сергію Сидорчуку. Ігнатенка я знаю дуже добре, адже ми працювали у Ференцвароші.

Зараз у нас три гри. Ми викликали достатньо гравців – майже 27. Можливо, пізніше під'їде Сергій Кривцов, бо зараз він в Америці. Я вважаю, що у нас достатня конкуренція на всіх позиціях, щоб гідно підготуватися до поєдинків.

На жаль, у матчі з Німеччиною ми можемо використовувати лише шість замін, а було б добре десять. Але як є. Вважаю, що ця товариська гра також дуже важлива для наших держав. Для Німеччини це 1000-й матч. Для нас дуже приємно зіграти з таким суперником.