УКР РУС

Ребров: Раніше Хачеріді думав, що він у захисті – "номер один"

4 березня 2017 Читать на русском

Головний тренер "Динамо" Сергій Ребров прокоментував перемогу киян над донецьким "Олімпіком".

– Перш за все, хотів би привітати всіх з відновленням сезону. Думаю, всі цього дуже чекали. Сьогодні на стадіон прийшло 10 тисяч вболівальників. Звичайно, це не так вже і багато, але я хочу від імені команди подякувати їм за підтримку.

Що стосується гри, то я вже казав не раз: в цьому чемпіонаті ніхто нічого віддавати нам не буде, ми повинні відбирати очки у суперників. Добре, що сьогодні команда не здалася після першого тайму, створювала моменти, забили на останній хвилині.

Ми розуміли, як буде грати "Олімпік", намагалися контролювати швидкі виходи суперника в контратаки. Вважаю, ми заслужено перемогли, але дуже важко забивати на останній хвилині.

Чи задоволений дебютом Кадара? Кадар – дуже скромний хлопець. Замкнений в собі. Він не так багато спілкується. Але щодо його професійних якостей у мене до нього немає претензій. Сьогодні і Кадар, і Пантіч дуже старалися. Обом нашим новачкам складно відразу перебудуватися на чемпіонат України, враховуючи, в яких першостях вони виступали до переходу в "Динамо" – тут вони зіткнулися з насиченою обороною, так що і Кадару, і Пантічу було не так вже й просто. Тим більше, вони грали на "Олімпійському", що не могло не справити на них психологічного тиску, але я радий, що вони впоралися з хвилюванням і показали все, на що здатні.

– Стиль гри Пантіча в обороні зовсім не такий, як у Хачеріді. Чи означає це, що оборона "Динамо" буде перебудовуватися і грати за новою схемою? Чи зможе Хачеріді вписатися в цю нову схему?

— Про яку нову схему йде мова? Пантіч намагається робити те, що ми від нього вимагаємо. Що ж стосується Хачеріді, то це наш футболіст. Сподіваюся, він стане серйозніше ставитися до своєї роботи. Сподіваюся, що він стане серйозніше ставитися не до мене, а до вболівальників і до своїх партнерів по команді. Я не можу його перевиховати, людині 30 років. Сподіваюся лише, що він сам розуміє, кольори якого клубу він захищає. Я ж від нього вимагаю одного: віддачі в тренуваннях та іграх. Якщо він це зрозуміє, то, сподіваюся, повернеться до тренувань з першою командою. Але все тут залежить від нього.

– Тобто вся справа лише в дисципліні?

– Не тільки. Є багато моментів. Але ми в них самі розберемося. Я не хочу про них говорити – це внутрішня кухня команди, і мова йде про абсолютно робочі моменти. Раніше Хачеріді думав, що він у захисті – "номер один", що йому немає заміни і що він міг ставитися до роботи так, як хотів. Зараз він, думаю, побачив зміни. Сподіваюся, Женя перебудується і буде битися за місце в основному складі. У "Динамо" завжди футболісти билися за місце в складі, а не отримували його – вони вибороли можливість грати у футболці цього клубу своєю працею і потом.

"Динамо" – "Олімпік" – 1:0. Відео гола та огляд матчу