УКР РУС

Ребров: Немає значення, чи ти виконувач обов'язків, чи головний тренер

20 квітня 2014 Читать на русском

Післяматчева прес-конференція тренера київського "Динамо" Сергія Реброва.

- Гра була важкою, інакше і бути не могло. "Ворскла" бореться за вихід в Лігу Європи. Те, як вона дисципліновано зіграла з "Шахтарем", сьогодні нам довело, що полтавська команда - серйозний суперник. Вдячний хлопцям за те, що вони дістали із середини з надр те, що й потрібно було дістати і вирвали цю перемогу.

- Скажіть, будь ласка, що потрібно зробити, щоб команда грала весь матч так, як сьогодні останні 10 хвилин?

- Не десять хвилин. Але перед цією грою те ж саме говорили про матч з "Шахтарем", що ми провели різні тайми.

Ми говорили про те, що потрібно виходити перші хвилини і починати грати так, як і перший тайм. Вийшло трохи не так, і знову ж безглуздий гол, який, на жаль, вже не перший раз.

- Ви говорили хлопцям, що колись був приз "За волю до перемоги"? Чи вони самі це зрозуміли?

- Вони самі все зрозуміли і переломили хід зустрічі. Звичайно, було складно. "Ворскла" дуже грамотно оборонялася, не залишаючи вільного простору. З цього ми намагалися будувати все через середину поля, хоча ми домовлялися зовсім про інше. Ті голи, які ми забили, були забиті в результаті подач через фланги.

- Скажіть, чи проводилася напередодні матчу робота зі стандартами? Чи награвалися нові схеми?

- Так, вони були. Думаю, ви й самі бачили. Просто вони не завжди проходили, і навіть сьогодні я попередив хлопців про те, що якщо вони забули, нехай підійдуть і подивляться. Але сьогодні, якщо вам сподобалися стандарти, то мені абсолютно не сподобалися.

- Які ваші відчуття на новій посаді?

- Це – нелегко. "Динамо" Київ, як на мене – це найвеличніша команда України. Виводити вперше таку команду на гру – це велика відповідальність для мене. Немає значення, чи ти виконувач обов'язків, чи головний тренер – це важко. Я вдячний хлопцям, що вони допомогли мені це зробити і виграли цей матч.

- У другому таймі ви перейшли на схему 4-4-2. Наскільки можна припускати, що ця тактика буде зустрічатися частіше, ніж при інших тренерах?

- Я вважаю, що Браун – нападник високого рівня. Але у деяких іграх, якщо ви вважали, що ми грали 4-1, 5-1, то іноді і Ярмоленко, і Ленс лишалися попереду. У Ярмоленка іноді були функції нападника і він вдало грав. Зараз треба було підсилювати. Я впевнений, що буду використовувати схему в два нападники. І Браун, і Мбокані – нападники дуже високого рівня.

- Чому сьогодні був відсутнім Лукман Аруна?

- Аруна відпросився ще в Олега Володимировича. В нього дівчина народжувала. Він успішно став батьком. Прилетів тільки сьогодні вдень.