УКР РУС

Ребров: Коли я був футболістом, у нас взагалі не було влітку відпустки

26 червня 2011 Читать на русском

Асистент головного тренера "Динамо" розповів про те, як проходить підготовка команди до майбутнього сезону.

- Сергію Станіславовичу, тиждень зборів позаду, за цей час команда провела два контрольних матчі. Як оціните рівень готовності футболістів на цей момент?

- Напевно, за цима матчами поки що складно судити. Хлопці не в тих кондиціях, які мають бути безпосередньо перед сезоном. Гадаю, вчорашній матч хлопці провели на хорошому рівні, забили два м'ячі. Гра мала всім сподобатися.

- Сьогодні до розташування команди приїхала остання, третя група гравців. Наскільки важко привести фізичні кондиції всіх футболістів до спільного знаменника?

- Звичайно, важко. Особливо це стосується хлопців, які виступали у складі молодіжної збірної на чемпіонаті Європи. Психологічно їм, напевно, складно після фіаско в Данії, адже всі очікували від них зовсім іншого результату. Але таке футбольне життя – потрібно забувати те, що було, і жити сьогоднішнім днем. Попереду в нас важливі офіційні ігри. Гадаю, вони розуміють це, а наше завдання – допомогти їм.

- Літня відпустка, на відміну від зимової, не така тривала. Чи достатньо часу для футболістів, щоб повноцінно відпочити після напруженого сезону?

- Коли я був футболістом, у нас взагалі не було влітку відпустки. Ми відпочивали лише три дні, що абсолютно ніяк не впливало на нашу підготовку та подальші результати. Зараз у хлопців трохи більше часу, якого мало вистачити для того, щоб відпочити та підготувати себе до відповідальних ігор.

- Шостий рік поспіль "Динамо" влітку проводить збори в Австрії. У чому перевага цієї країни?

- В першу чергу, тут не так спекотно. Готуватися в Києві було б дуже складно. В Австрії справді дуже хороші умови для проведення повноцінного підготовчого періоду – поле відмінної якості, серйозні спаринги, необхідні перед початком чемпіонату, і т.д.

- Рівень спаринг-партнерів на зборах нижче "Динамо". Уболівальників цікавить, чому не обираються сильніші суперники?

- Тут "Шахтар" недалеко мешкає, могли б і з ними зустрітися, але ми й так з ними по п'ять разів у сезоні граємо (усміхається). А вибір саме таких спаринг-партнерів пов'язаний із бажанням перевірити свої сили та відчути впевненість перед важливими іграми.

- На зимових зборах ви брали участь в ігрових тренуваннях, грали в товариському матчі. Зараз же в основному спостерігаєте з боку...

- Під час відпустки отримав мікротравму, зараз якраз її заліковую. Сподіваюся, за кілька тижнів усе буде гаразд.