УКР РУС

Ребров: Голландці ніколи не грають від оборони

21 липня 2012 Читать на русском

Асистент головного тренера київського "Динамо" Сергій Ребров в інтерв’ю сайту "Футбол 24" поділився враженнями від результату жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів. Нагадаємо, що киянам у суперники дістався голландський "Фейєнорд".

- Сергію Станіславовичу, жеребкування для київського "Динамо" можна назвати невдалим?

- Вдалим чи невдалим був жереб, покаже тільки сама гра. Думаю, хто саме нам випав, не має значення. Адже інші команди є теж серйозними суперниками. "Фейєнорд" - сильна команда, але якщо ми хочемо грати в Лізі чемпіонів, повинні проходити цей раунд.

- Фраза про те, що усі команди сильні, як на мене, уже давно перетворилася на шаблон…

- А що ви б хотіли від мене почути?

- Бельгійський "Брюгге", румунський "Васлуй" та шотландський "Мазервел" не такі сильні як голландський "Фейєнорд"…

- Можливо, сильна команда із Голландії покаже більш атакуючий футбол, ніж закрита команда із Румунії. Тому я говорю про те, що усе покаже гра, покаже результат. Тільки після двох ігор можна буде говорити, хто зручний суперник, а хто ні.

- Розумію, що за усіма учасниками Ліги чемпіонів ви встежити не можете, а якщо так, поверхнево, що скажете про "Фейєнорд"?

- Знаю, що "Фейєнорд" посів друге місце в чемпіонаті Голландії. Від переможця національного турніру – "Аякса" ця команда відстала не суттєво.  Відставання склало 4 очки. Взагалі, "Фейєнорд" - сильна команда. Вочевидь, із тих суперників, що могли нам випасти, це найсильніший. Але, знову ж таки, усе покаже гра. Взагалі, невідомо ще з якою командою легше буде грати. Можливо, було би простіше, якби нам попався "Мазервел" . Але випало те, що випало, і зараз не треба говорити про те, що краще, а що гірше. Треба думати, як перемогти.

- Коли ви були футболістом, голландські клуби у Європі були на кращому рахунку, ніж зараз?

- Не знаю… Голландські клуби та футболісти завжди були у Європі на хорошому рахунку. Теперішній час не є винятком. Особливо успішною є школа "Аяксу". Там вміють готувати молодих футболістів. Про "Фейєнорд"  я знаю не так багато. Мій хороший товариш П’єр ван Хойдонк грав за цю команду і, якщо не помиляюся, зараз там працює. З ним ми разом виступали за "Фенербахче". Із цим гравцем у мене асоціюється "Фейєнорд".    

- Часто вам доводилося грати проти голландських команд?

- Інколи доводилося. В Лізі чемпіонів «"Динамо" грало проти ПСВ. Коли грав за "Тоттенхем", ми проводили з голландськими командами.

- Зрозуміло, що команди в чемпіонаті Голландії різні, але чи є якісь спільні риси у представників цього чемпіонату?

- Напевно, спільною рисою голландських клубів є те, що вони ніколи не грають від оборони. У них добре поставлений захист. Але вони не закриваються, як деякі команди, в захисті. Голландці самі грають і дають це робити супернику. Тому з ними грати цікаво.

- Те, що "Динамо" першу гру проведе вдома, - це плюс, чи цей фактор не має значення?

- Не знаю, час покаже. 

Розмовляв Андрій Захарчук