УКР РУС

Ребров: Федерація всю країну здивувала Реднаппом

24 листопада 2012 Читать на русском

Поки Гаррі Реднапп офіційно не очолив англійський клуб КПР, він залишається основним претендентом на пост наставника національної збірної України. Принаймні, про це офіційно заявляли прес-служба ФФУ та її очільник Анатолій Коньков.

Про потенційного керманича "синьо-жовтих" "Футбол 24" розпитав у Сергія Реброва, який не один рік відіграв в англійському "Тотенхемі".

- Особисто знаю Реднаппа, коли відвідую Англію ми часто пересікаємося, - каже Ребров. – Це хороша, добропорядочна людина. Коли відвідував тренування "Тотенхему" він завжди зі мною спілкувався. Ті команди, що тренував Реднапп, завжди виходили на більш високий рівень. Інша справа, що він не працював зі збірною. У нас ще ніколи не було на чолі іноземного фахівця. Будемо сподіватися, що якщо Реднапп є основною кандидатурою, то він допоможе збірній.

- За рахунок чого Гаррі Реднаппу вдавалося вивести свої команди, як ви казали, на більш високий рівень?

- А я звідки знаю? Я ж в його командах не грав.

- Для того, щоб скласти уявлення по методи роботи тренера, не обов’язково під його керівництвом тренуватися, достатньо малюнка гри його команди. Тим паче, що ви з ним спілкуєтеся…

- Загалом, більшість англійських команд грає в характерний британський футбол.

- Як гадаєте, іноземцю не буде складно розібратися в особливостях українського футболу?

- Безперечно, буде складно. Головне, щоби він розумів, що більшість часу буде проводити тут, в Україні. Йому ж треба переглянути усіх кандидатів. В такій ситуації потрібен помічник, який розбирається в українському футболі. Мабуть, успіх тренерської роботи іноземця на чолі збірної у великій мірі залежатиме від того, хто йому допомагатиме і чи знайдеться в штабі людина, яка дуже добре знає наш футбол.

- Тобто, без помічників із України іноземцю не обійтися?

- Іноземець зі своїми помічниками з будь-якої країни може проводити тренувальний процес. Але перегляд футболістів повинен відбуватися постійно. Дивитися гравців потрібно не тільки по телевізору, необхідно відвідувати ігри, спілкуватися із кандидатами у збірну.

- Взагалі, коли дізналися про те, що Гаррі Реднапп може очолити нашу збірну, здивувалися?

- У нас дивуватися нічому. Ось Шевченко був кандидатом у тренери збірної. Інформації про те, що Реднапп може очолити нашу збірну здивувався значно менше, чим тому, що Шеві це запропонували. Але, безумовно, Федерація всю країну здивувала Реднаппом.

- Чому?

- Тому що людина ніколи не працювала зі збірною. Крім того, завжди говорив, що тренером збірної може бути той іноземець, в якого за плечима є серйозні досягнення. Тоді футболісти його поважатимуть і сприймуть усі вимоги. Якщо футболісти знатимуть, що принципи їхнього наставника уже приводили до успіху, то вони його слухатимуть. Не знаю, як це буде по відношенню до Реднаппа. Побачимо.

- Дехто говорить, що Гаррі Реднапп в Англії не вважається тренером топ-рівня. Це правда?

- Не мені судити про це. Нічого поганого про цього фахівця не можу сказати. Реднапп достатньо успішно тренував "Тотенхем", потрапив зі своєю командою в Лігу чемпіонів, виступав там достатньо вдало.

- Зважаючи на останні невдачі та тренерські пертурбації, варто ще сподіватися, що наша збірна потрапить на чемпіонат світу 2014 року?

- Безумовно, що реально. Відбірний турнір тільки почався. Чорногорія. Польща, Англія гратимуть між собою і хтось втратить очки. Треба тільки набирати свої очки, тоді все буде реально. Сподіваюся, усі футболісти це розуміють і новоспечений тренер також. Ніхто не може сказати, що відбір на чемпіонат світу уже провалено. Шанси у нас залишаються на вихід із групи. Я вважаю, що шанси у нас нормальні.

Розмовляв Андрій Захарчук