УКР РУС

Ребров: Думаю, у нас є шанси й можливості пройти цю групу Ліги чемпіонів

27 серпня 2015 Читать на русском

Головний тренер київського "Динамо" Сергій Ребров прокоментував результати жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів.

Керманич київського клубу прокоментував результати жеребкування Ліги чемпіонів в інтерв`ю офіційному сайту "Динамо"

- Думаю, на цьому етапі вже немає слабких команд. Адже навіть ті команди, які потрапили до четвертої корзини, пройшли дуже серйозний відбір. Не можна недооцінювати жодного суперника. У той же час потрібно готуватися і грати на перемогу з будь-якою командою. Ніхто зараз не збирається говорити, що це "група смерті" або "група життя". Абсолютно нормальна група, з усіма командами можна грати. Я сподіваюся, ми підготуємося і виступимо гідно.

- Чи згодні ви з думкою, що явним фаворитом групи є "Челсі"?

- Здається, перед стартом Прем'єр-ліги роль фаворита також відводили "Челсі". Але перші дві гри показали, що не все так просто, адже це дуже серйозне змагання. Таке ж, як і Ліга чемпіонів. Якщо якась команда буде думати, що є фаворитом, то вона може за це поплатитися. Це стосується не тільки "Челсі", але й будь-якої команди, яка виходить на будь-яку гру в Лізі чемпіонів.

Дуже багато буде залежати від того, як команди підійдуть до кожної конкретної гри. Потрібно ретельно готуватися до кожного з шести матчів цього етапу. Нічого надприродного або нового у цьому немає.

- Чи були у вас певні побажання перед жеребкуванням? Чи хотіли б ви бачити або, навпаки, не бачити в одній групі з "Динамо" певні команди?

- Та ні, такого не було. Звісно, перед жеребкуванням завжди дивишся на склад кошиків, аналізуєш, які варіанти є кращими. Але я вважаю, те, що ми маємо у підсумку – це оптимальна група, в якій можна боротися за вихід і проходити її, але при цьому необхідно докласти максимум зусиль, дуже ґрунтовно готуватися до ігор. Думаю, у нас є шанси й можливості пройти цю групу.

- Протистояння з "Челсі" Жозе Моурінью, та і в цілому виступ вашої команди у Лізі чемпіонів, стане для вас на даний момент найбільшим викликом у тренерській кар'єрі?

- Я не зациклююся на подібних формулюваннях, викликах... У будь-якій грі, в будь-якому турнірі важливо готуватися серйозно і ґрунтовно до конкретного суперника. Ми допомагаємо футболістам підготуватися, аналізуємо гру суперників, і я сподіваюся, що самі гравці розуміють, що необхідно докласти максимум зусиль, для того щоб підготуватися до будь-якого матчу. Футбол – це гра, і події на полі можуть скластися по-різному. Але якщо ти будеш добре працювати, віддавати всі сили, правильно підготуєшся, то тебе буде ні в чому дорікнути.

Так само й у тренерів. На полі, у грі все може бути, тим більше, в Лізі чемпіонів зібрані команди найвищого рівня. Але якщо ти добре, правильно підготуєш гравців, то тобі не буде соромно за твою команду.