УКР РУС

Ребров детально прояснив ситуацію щодо скандального трансферу Петряка – тренер став на бік гравця

6 травня 2019 Читать на русском

Головний тренер Ференцвароша Сергій Ребров розповів про ситуацію навколо переходу свого підопічного Івана Петряка до табору заклятого ворога чемпіона Угорщини.

"Прийнявши команду, я відразу поставив питання про повний викуп Петряка у Шахтаря. Ференцварош вийшов на Шахтар з пропозицією, але вона не влаштувала гірників. Сума була гідна – така ж, за яку зараз Петряка купив Віді. Але на той момент Шахтар хотів більше.

Взимку ми не піднімали це питання – купували інших виконавців, а бюджет клубу не гумовий. Вирішили допрацювати сезон з орендованим Петряком, розуміючи чітку позицію самого футболіста, який завжди і скрізь говорив, що пов'язує свою подальшу долю з Ференцварошем.

Ференцварош змусив Реброва виключити Петряка зі складу – українець вже позбувся місця в роздягальні

Ми постійно спілкувалися з Іваном і знали його бажання залишитися у нас. Та й я не можу сказати, що всі ці півроку на гравця сипалися якісь пропозиції. У клубі ми вирішили, що як тільки оформимо чемпіонський титул, відразу почнемо переговори з Шахтарем.

Достроково вигравши золоті медалі, я відразу відправився до Києва і зустрівся там з Сергієм Палкіним. В офіс Шахтаря я прилетів як представник Ференцвароша, а не як приватна особа. І пропонував я гроші клубу, а не свої особисті кошти.

Ференцварош проти Петряка: відома сума, яку угорський клуб пропонував Шахтарю за українця

До Шахтаря у нас взагалі немає ніяких претензій, і я вдячний цьому клубу за той конструктивний діалог, який у нас був. Там відразу сказали, що якщо вони отримають дві однакових пропозиції, то в першу чергу врахують вже озвучене ним бажання самого гравця залишитися в Ференцвароші. Але потім Петряк раптом змінив свою позицію.

Мені його по-людськи шкода. Ваня – дуже порядний хлопець. І дуже простий. Мабуть, він пішов на повідку тих людей, які говорять, що роблять все, щоб їхній футболіст був щасливий. Але я поки не зустрічав висловлювань самого Петряк про те, що він дійсно щасливий від переходу в Віді. З нетерпінням чекаю інтерв'ю самого Івана.

Я з великою повагою ставлюся до Івана. За цей рік вклав в нього багато сил і завжди йому допоможу і в майбутньому. Намагаюся прийняти будь-яке його рішення, тому що розумію – у нього є сім'я. Петряк питав моєї поради, ми багато говорили, але він до нього не дослухався. Тут вся наша команда шокована. Коли керівники Ференцвароша попросили Івана дати відповідь, він сказав, що зробить це в понеділок, а через годину Віді оголосив про підписання контракту.

Мені неприємно, що в роздягальні перекреслили номер футболіста. Якби він перейшов в будь-який інший клуб – такого резонансу не було б. Тепер Івану з цим жити і пам'ятати, що для агентів вигідний будь-який перехід з клубу в клуб. Я на стороні футболіста і впевнений в тому, що це рішення він прийняв під величезним тиском", – цитує Реброва Команда №1.