УКР РУС

Реал здобув вольову перемогу над Аль-Джазірою та вийшов у фінал Клубного ЧС-2017

13 грудня 2017 Читать на русском

Реал у другому півфінальному матчі Клубного ЧС-2017 здолав Аль-Джазіру та вийшов у фінал турніру.

У другому півфіналі Клубного ЧС-2017 зустрічалися чемпіон ОАЕ Аль-Джазіра та мадридський Реал. Для "королівського клубу" це був перший матч на турнірі, в той час як Аль-Джазіра на шляху до півфіналу вже здолала Окленд Сіті та Ураву.

Клубний ЧС-2017: Греміо вийшов у фінал, здолавши Пачуку

Поєдинок прогнозовано розпочався з атак Реала. У перші 15 хвилини іспанський клуб створив чимало нагод для взяття воріт, проте на заваді ставав голкіпер Аль-Джазіри Хасеїф, який кілька разів буквально рятував свою команду від пропущеного м'яча.

Зокрема, з інтервалом у декілька секунд воротар перевів у поперечину удар Роналду, а постріл Модріча прийняла на себе стійка. Португалець мав ще декілька нагод відзначитись, проте Хасеїф парирував обидва удари Кріштіану, а також рятував після ударів Модріча та Варана. Голкіпера Аль-Джазіри можна сміливо назвати героєм першого тайму.

Слід зазначити, що Реал двічі зумів відправити м'яч у ворота суперника, проте обидва взяття воріт не були зараховані. Спочатку арбітр зафіксував фол з боку Роналду, який притримав суперника в момент удару Бензема. А от друге незараховане взяття воріт варте окремої уваги. Після подачі Іско Каземіро виграв боротьбу в захисника і головою відправив м'яч у ворота. Арбітр спочатку зафіксував фол, проте через декілька миттєвостей вказав на центр поля. А ще через декілька секунд рефері після перегляду відеоповтору знову змінив своє рішення та зафіксував офсайд.

Проте перший "легітимний" гол несподівано забила Аль-Джазіра. Після помилки Реала в центрі поля Буссуфа віддав на Ромаріньо, який обіграв Варана та відправив м'яч у дальній нижній кут воріт Наваса! Вийшло доволі ефектно. Цей гол дозволив Аль-Джазірі піти на перерву з перевагою. Несподівано, тим більше з огляду на хід подій на полі.

На початку другого тайму Буссуфа після швидкої контратаки забив другий гол Аль-Джазіри, проте арбітр знову переглянув відеоповтор та не зарахував взяття воріт. Ще через декілька хвилин голкіпер Аль-Джазіри Хасеїф змушений був залишити поле через травму.

Реал одразу цим скористався. Після розрізного пасу Модріча Роналду прийняв м'яч та другим дотиком відправив його у дальній кут воріт. Мадридці могли майже одразу забити і другий гол, проте Бензема двічі не зумів переграти голкіпера. Ще один удар Каріма прийшовся у стійку.

На 81-й хвилині на полі з'явився Гарет Бейл а вже через хвилину валлієць вивів Реал вперед. Після подачі з флангу та скидки Васкеса Бейл у дотик переправив м'яч у ворота. Роналду намагався підкорегувати п'ятою, проте не влучив по м'ячу, який і без допомоги португальця влетів у ворота.

Таким чином Реал здобув вольову перемогу і у фіналі зіграє проти Греміо. Матч відбудеться у суботу, 16 грудня.

Клубний ЧС-2017. 1/2 фіналу

Аль-Джазіра – Реал – 1:2

Голи: Ромаріньо, 41 – Роналду, 53, Бейл, 82