УКР РУС

"Реал" та "Барселона" - понад 250 мільйонів євро різниці

29 серпня 2012 Читать на русском

Якщо взяти до уваги вартість комплектування сьогоднішніх команд, то каталонці витратили значно менше за мадридців - 244 мільйони євро проти 500 мільйонів.

Сьогоднішня гра на Суперкубок Іспанії - це не лише протистояння Мессі та Роналду чи Віланови та Моурінью, а й протилежних моделей формувань команд. Адже "Барселона" ставить на власних вихованців, тоді як "Реал" більше спрямовує свою увагу на іноземних зірок, які, відповідно, і коштують значно дорожче. А якщо поглянути на здобуті командами титули, то різниця відчутна і не на користь "вершкових".

Після трансферу Луки Модріча, за який "королі" вивалили понад 40 мільйонів євро, "Реал" перейшов межу у 500 мільйонів трансферних витрат на формування актуальної команди. Найдорожчими стали Кріштіану Роналду та Кака, які прибули за розпорядження Флорентіно Переса одразу по завершенні сезону, в якому "Барса" здобула 3 титули.

Із вихованців "Реалу" можна згадати хіба що  воротарів - Касільяса та Адана. А ось у "Барси" це вагомий список світових зірок футболу - Вальдес, Пуйоль, Хаві, Іньєста, Бускетс, Педро, і так-так - Лео Мессі.

Також можна згадати й вихованців, які повернулись в команди, але коштували більше. У "Барси" маємо Сеска, Піке та Альбу, а в "Реалу" Альбіоля, Гранеро та Кальєхона, корисність яких на полі також свідчить про перевагу у цьому компоненті "Барселони".

І навіть у трансферах тренерів "Реал" змушений був платити значно більше. І Віланова, і Гвардіола нічого не коштували при переходах, а ось Жозе Моурінью коштував приблизно 8 мільйонів євро.

Моур вже встиг взяти свій перший трофей з рекордними показниками у Прімері, проте як буде цьогоріч.

До Вашої уваги фото усіх трансферів

Онлайн-трансляція "Реал" - "Барселона". Початок о 23.30 на "Футбол24"