УКР РУС

Реал Сосьєдад вдома розгромив Жирону

8 квітня 2018 Читать на русском

Баски на своєму полі знищили гостей з Каталонії.

Сосьєдад суттєво заборгував своїм вболівальникам, адже остання перемога господарів у чемпіонаті була зафіксована аж на початку березня. Жирона, в свою чергу, мала прекрасну можливість посунути Севілью з сьомої сходинки у турнірній таблиці, закрутивши інтригу в боротьбі за єврокубки.

У першому таймі баски більше били по воротам та загалом виглядали цікавіше. Саме в цей проміжок часу Сосьєдад і "зробив гру": на 11-й хвилині Серхіо Каналес блискучим ударом вивів свою команду вперед, а через 20 з гаком хвилин Аднан Янузай подвоїв перевагу, впевнено реалізувавши вихід віч-на-віч з голкіпером. Єдиною невдачею для басків стала травма воротаря Мойї, якого замінив Антоніо Рамірес.

Другий тайм Жирона почала трохи краще, ніж перший: каталонці багато били по воротам та залишили Сосьєдад без м'яча. Втім, тиск на ворота Раміреса конвертувати у гол гостям не вдавалося, за що баски жорстоко покарали. На 71-й та хвилині Оярсабаль красиво замкнув передачу Сурутуси, а на 85-й оформив дубль, скориставшись помилкою голкіпера. Остаточний рахунок влучним пострілом встановив Хуанмі 5:0!

Таким чином, Жирона втрачає шанс наздогнати Севілью, залишившись з 44 очками на 8 позиції. Реал Сосьєдад, в свою чергу, піднявся на 4 позиції вверх: тепер баски займають 12 сходинку у турнірній таблиці. В їх активі 37 очок.

Чемпіонат Іспанії, 31 тур

Реал Сосьєдад – Жирона – 5:0

Голи: Каналес, 11 Янузай, 35, Оярсабаль, 71, 85, Хуанмі, 88