УКР РУС

Реал Сосьєдад переміг Альмерію завдяки історичному голу японця

23 травня 2023 Читать на русском

Такефуса Кубо приніс Сосьєдаду перемогу над Альмерією в 36-му турі Ла Ліги, став найкращим азійським гравцем у Іспанії. Звіт читайте на "Футбол 24".

Реал Сосьєдад замикає топ-4, випереджаючи найближчого переслідувача – Вільяреал – на п'ять очок. Календар у обох команд в останніх турах приблизно однаковий по складності, тож баски де-факто вже у ЛЧ. Тим не менш, давати надію "жовтій субмарині" й робити собі нерви "чурі-урдін" не бажали.

Підопічним Іманола Альгуасіла необхідно було перемагати Альмерію. У колективу з піденного сходу Андалусії було своє завдання – відірватись від зони вильоту. До початку зустрічі дистанцію становила чотири очки за три тури до кінця сезону.

Втім, вже на 36-й хвилині гості залишились у меншості внаслідок вилучення Луїса Суареса (не того, про якого ви могли подумати). А у компенсований до першого тайму час баски реалізували чисельну більшість. Кубо отримав передачу на правий кут штрафного, змістився лівіше й метрів з 20-ти закрутив м'яч у дальню дев'ятку – 1:0!

Цей гол виявився єдиним. Такефуса не тільки приніс перемогу Сосьєдаду, а й забив 15-й гол у Ла Лізі. Японець став першим азійським футболістом, якому вдалося досягнути цієї позначки в елітному іспанському дивізіоні. Браво!

Жирона знову не виграла і віддаляється від єврокубків – Циганков заробив пенальті та подарував гол екс-гравцю Барселони