УКР РУС

Реал дотиснув Парі Сен-Жермен наприкінці матчу, Роналду зробив дубль, Зідан вгадав із заміною

14 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Реал переміг Парі Сен-Жермен у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

У першому таймі суперники обмінялися голами: гості відкрили рахунок, але Роналду зрівняв із пенальті перед свистком на перерву. Після відпочинку краще виглядав саме ПСЖ, створивши ряд небезпечних моментів біля воріт Наваса.

Реал – ПСЖ – 3:1 – відео голів та огляд матчу

Ключовий момент відбувся на 79-ій хвилині, коли Зідан випустив на заміну Асенсіо. Марко у лічені хвилини перевернув усе з ніг на голову, виконавши два асисти на Роналду та Марсело. 3:1 – і Реал їхатиме у Париж із комфортною перевагою.

ПСЖ награв, як мінімум, на нічию

Унаї Емері, як і очікувалося, залишив у запасі Тьяго Сілву, випустивши на життєво важливу позицію у центрі захисту Кімпембе, а на лівий фланг оборони – абсолютного дебютанта ЛЧ Берчіче. Та навіть із двома необстріляними гравцями ПСЖ ні в чому не поступався Реалу у першому таймі, а в розпал другої 45-хвилинки навіть переважав господарів поля.

У піковий момент здавалося, що Мадрид підсів фізично і другий гол у ворота Наваса прийде якщо не після цієї атаки, то після наступної. Не найкращий матч провів Едінсон Кавані, який не реалізував парочку моментів і був замінений вже на 66-ій хвилині. Проте Неймар і Мбаппе тримали оборону Реала у постійній напрузі. Вдало долучалися до атак Алвес та Рабйо. Щоразу бракувало прицільного завершального удару.

Ключова заміна Зідана

Усвідомлюючи, що рахунок 1:1 перед виїздом у Париж – нікуди не годиться, більше того – існує великий ризик й узагалі програти, Зідан зважується на подвійну заміну. На 79-ій хвилині замість Каземіро та Іско у гру вступають Васкес та Асенсіо. І вже через 4 хвилини Марко виправдовує довіру тренера, виконавши подачу з лівого флангу – максимально незручну для голкіпера ПСЖ. Ареола, заледве дотягнувшись до м’яча, переводить його в коліно Роналду, від якого сфера влітає у сітку. А поки парижани оговтуються від нокдауну, Асенсіо добиває їх ще одним пасом-цукерочкою, який завершує Марсело. І знову непереконлива гра Ареоли!

Роналду > Неймар, Зідан > Емері

У першому таймі Кріштіану програвав молодшому візаві. Бразилець діяв розкутіше, почувався впевненіше, а португалець нервував і хибив. Проте реалізований пенальті на 45-ій хвилині повернув Рону кураж. У другому таймі Роналду увімкнувся саме тоді, коли потрібно, опинився саме там, де слід, і оформив дубль. А Неймар під завісу поєдинку скис, не впевнивши "Сантьягу Бернабеу" у доцільності своєї купівлі. Наразі старий кінь (КР7) борозни не псує.

Схожа ситуація склалася у дуелі головних тренерів. Обидва перебувають під прицілом критики. Більше Зізу, звісно ж. Невдача у сьогоднішньому матчі наблизила б його відставку на відстань простягнутої руки – дотягнися і відчуй її жорстокий могильний холод. Натомість Емері виглядав господарем становища і міг поїхати з "Бернабеу", попиваючи шампанське, проте недооцінив чемпіонські раунди. Зідан красиво вийшов із скрутної ситуації переможцем. І тепер вже Емері під загрозою відставки. Якщо вдома ПСЖ не відіграє два м’ячі і не проб’ється у чвертьфінал, іспанський ентренадор буде приречений на відставку.

Незадовільне суддівство Роккі

Навіть не вникаючи у деталі, суто за відчуттями, можна стверджувати, що італійський реф Джанлука Роккі був більш лояльним до господарів поля. Перший суперечливий момент – пенальті у ворота ПСЖ: Ло Чельсо прихопив Крооса за плече. На думку авторитетного екс-рефері ФІФА Ітуральде Гонсалеса, цей епізод не тягне на 11-метровий удар.

Другий вагомий епізод – жовта картка для Рабйо на 64-ій хвилині і небезпечний штрафний удар у ворота ПСЖ. Хоча на відеоповторі помітно, що француз навіть не торкався Модріча. Втретє Роккі зіграв на руку Реалу, коли на 81-ій хвилині зірвав дуже перспективну контратаку гостей, помилково зафіксувавши офсайд.

Рівень арбітражу виявився заслабким для "Битви мільйонерів".

Цікаві факти

ПСЖ програв 14 лютого вперше у своїй історії. Раніше парижани здобули у День святого Валентина 7 перемог, ще тричі зіграли внічию.

Кріштіану Роналду забив 100 та 101 гол у Лізі чемпіонів у футболці одного клубу (14 із них – з пенальті).

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, перший матч

Реал – ПСЖ – 3:1

Голи: Роналду, 45, з пенальті, 83, Марсело, 86 – Рабйо, 33