УКР РУС

Реал пропонував 250 млн євро за Мессі та хотів тиснути на Прем'єр-міністра Іспанії

12 січня 2018 Читать на русском

Нападник Барселони Ліонель Мессі мав можливість стати найдорожчим гравцем світу до того моменту, коли платити по 200 мільйонів євро стало модно.

Тієї весни 2013 року каталонці та мадридці зупинились за крок до фіналу Ліги чемпіонів. Відтак президент Реала Флорентіно Перес був готовий віддати за аргентинця 250 мільйонів євро, аби вдосконалити свою команду.

Батько Мессі: Ліонель гратиме у Барселоні, якщо клуб буде у топ-чемпіонаті

Юрист Лео повідомив про таємну пропозицію, яка могла підірвати футбольний світ, його батьку Хорхе Мессі. Усе залежало від самого гравця, адже в його контракті була прописана саме така сума відступних.

Мадрид був готовий платити Ліонелю 23 млн євро на рік до 2021-го, а його татові ще 1 мільйон. Відбулась зустріч, на якій були присутні всі зацікавлені сторони.

Юрист нападника розповів, що боси Реала обіцяли тиснути на Прем'єр-міністра Іспанії у справі податкових махінацій Лео та Хорхе, аби допомогти аргентинській сім'ї. Однак Мессі не погодився на трансфер навіть за таких умов. У підсумку на "його" місце суперзірки прийшов Гарет Бейл.

"Королівський" клуб раніше називав подібну інформацією вигадкою. Однак Флорентіно Перес ще з 2011 року дуже активно працював над трансфером лідера Барси і робив усе, щоб про це ніхто нічого не дізнався, повідомляють німецький Spiegel та іспанський El Mundo у рамках міжнародного журналістського розслідування.