УКР РУС

Реал приготував 300 мільйонів євро на трансферну революцію і знайшов 2 заміни Зідану

26 січня 2018 Читать на русском

Флорентіно Перес збирається повернути велич Мадриду своїм фірмовим методом. Реал планує гігантські витрати на трансфери влітку 2018-го.

На межі провалу, якого не бачили 22 роки

Ой не буду горювати, буду купувати. Під таким девізом пройде літнє трансферне вікно "королівського" клубу. Мінус 19 до Барселони, виліт від Леганеса в Кубку на "Бернабеу", туманні перспективи в Лізі чемпіонів проти зіркового і нестримного Парі Сен-Жермен. Усе це спонукає готуватись до спекотного літа взимку. Кишені Флорентіно, переповнені грошима, так і вилазять назовні.

NHL Неймар, Азар, Лєвандовскі: Реал планує революційну заміну атаки BBC, але це потребує астрономічних затрат

Якщо Реал програє ПСЖ, то відкотиться на рівень 1996 року, коли команду тренував Хорхе Вальдано. Тоді "вершкові" виграли попередній чемпіонат Іспанії, але в наступному сезоні позбулись шансів на всі титули вже 20 березня. Зараз Зідан позбудеться своєї посади, якщо вже 6 березня Реал втратить останню надію врятувати сезон і вилетить з ЛЧ.

300 млн євро, заощаджених Зіданом і Пересом

Реал має у своєму розпорядженні колосальну суму завдяки ощадливим трансферам в останні роки. Останній великий і коштовний перехід відбувся ще у 2014 році без нинішнього наставника. Це був Хамес Родрігес, якому так добре у Баварії в оренді, що він не бажає повертатись. Зідан економив на трансферах, ставлячи на молодих і талановитих іспанців. Проте цей метод перестав працювати. Дійшло до того, що Реал уже ніхто не боїться навіть на "Сантьяго Бернабеу"

Останній аудит після сезону 2016/17 показав, що в клубній скарбничці назбиралось 178 мільйонів євро. Рік перед тим ця сума була ще більшою, але велика кількість трофеїв зумовила великі преміальні витрати. Продаж Ді Марії, Озіла, Морати також приносив великі фінансові вливання. Влітку клуб розраховує виручити ще 100 мільйонів на трансферах своїх гравців.

Крім того, "вершкові" стали піонерами у сфері продажу так званих цифрових прав. Американська компанія платить клубу 200 млн євро за 4 роки. УЄФА у своєму звіті називає економічну ситуацію Реала еталонною ще й тому, що на зарплати клуб витрачає не більше 50% своїх доходів (не рахуючи бонусів і премій). Тож із дотриманням фінансового фейр-плей проблем також не виникне.

Топ-6 імен від Marca, не рахуючи 2-х тренерів

Наближене до мадридського клубу видання не наводить у сьогоднішній статті про трансферну революцію жодних імен, але прикріплює 6 фото зіркових гравців. Це нападник ПСЖ Неймар, форвард Баварії Роберт Лєвандовскі, правий захисник Реал Сосьєдада Альваро Одріосола, вінгер Челсі Еден Азар, бомбардир Тоттенхема Харрі Кейн і воротар Манчестер Юнайтед Давід Де Хеа, до кандидатури якого повертаються після провалу з Кепою.

"Це провал. Моя доля залежить від дуелі з ПСЖ". Емоційна прес-конференція Зідана після матчу Реал – Леганес

Клопп або Почеттіно замість Зідана

Провальні результати Реала змусили керівництво шукати підсилення і серед наставників. Не виключено, що трансферна революція проходитиме під крилом нового тренера. Marca виділяє 2-х головних кандидатів на заміну Зізу. Це фахівці, які зараз працюють в АПЛ: німець Юрген Клопп (Ліверпуль) і аргентинець Маурісіо Почеттіно (Тоттенхем).

Останній навіть заявив, що воліє працювати на своїй фермі, ніж у Барселоні, адже раніше тренував Еспаньйол і вважає себе вічним суперником "синьо-гранатових". Тож не дивно, що Почеттіно є фаворитом та улюбленцем Переса. У контракті 45-річного тренера з Тоттенхемом прописана сума відступних, тому проблем з цим трансфером не мало б виникнути.

Зідан вважає, що гравці Реала його зрадили, а Перес розглядає два варіанти звільнення француза, – ЗМІ

Варіант з Клоппом – це ставка на велику харизму, яка мала б відновити втрачену єдність у команді. Юрген справив на мадридських босів велике враження, коли з Борусією Дортмунд бив Реал у Лізі чемпіонів. Зараз 50-річний німець йде з Ліверпулем у топ-4 АПЛ і продовжує боротьбу за ЛЧ, що додає йому плюсів в очах Флорентіно Переса і компанії.