УКР РУС

Реал перестріляв Жирону – покер Роналду проти дубля Стуані

18 березня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У заключному матчі 29 туру Прімери Реал із хокейним рахунком обіграв непоступливу Жирону.

Андердог Жирона не збиралася відсиджуватись в обороні, тому на гол Роналду ще до перерви відповіла м'ячем Стуані. Після перерви каталонці пропустили три голи поспіль – Кріштіану оформив хет-трик, а до розгромного рахунок довів Васкес. Надалі команди взагалі відмовилися від оборони, забивши ще по 2 голи.

Реал – Жирона – 6:3 – відео голів та огляд матчу

Реал набирає 60 очок і підіймається на третє місце, обійшовши Валенсію. Жирона залишається на сьомій сходинці (43 пункти).

Жироні вдалося зберегти інтригу

Зі старту поєдинку Реал організував штурм воріт гостей і це швидко втілилося у гол Роналду. Проте каталонці замість звичного стану гроггі, у який за таких умов потрапляє переважна більшість суперників Мадрида, налагодили контргру і після кількох гострих випадів зрівняли рахунок.

По суті, єдиний і ключовий провал Жирони відбувся у першій половині другого тайму, коли команда Пабло Мачіна дозволила Реалу піти у відрив – ще двічі відзначився Роналду, акуратно у кут воріт каталонців поцілив Васкес – 4:1.

Проте надалі гості відшукали втрачені нитки своєї гри і скоротили відставання в рахунку. А коли Бейл забив їм вп’яте, Хуанпе зробив рахунок 5:3 і Жирона продовжувала йти вперед. Саме завдяки відвазі і чіткій організації атакувальних маневрів "біло-червоних" матч видався таким видовищним.

Провальна гра Реала в обороні

Підопічні Зідана дозволили Жироні не лише регулярно вибігати в атаки, а й доводити їх до ударів по воротах. Кілька разів рятував Навас, проте у трьох епізодах він виявився безсилим після того, як його центрбеки дозволяли Стуані та Хуанпе акцентовано пробивати головою. Усі три м'ячі Реал пропустив із повітря. Можливо, бракувало Серхіо Рамоса, якому тренерський штаб Королівського клубу надав відпочинок.

Роналду у фантастичній формі

Португалець взяв безпосередню участь у 5 з 6 голів Реала – 4 рази забивав сам, а ще одного разу асистував Васкесу. Покер Роналду вивів його на друге місце у списку найкращих снайперів Прімери у чинному сезоні – 22 голи. Позаду залишився Луїс Суарес (21 гол), а попереду – лише Лео Мессі (25 влучних ударів). Цікаво, що неподалік – на 4-ій сходинці – розташувався Крістіан Стуані, форвард Жирони, який сьогодні оформив дубль. У його активі – 17 голів.

Цікаві факти

Роналду забив у третьому турі поспіль. За цей короткий проміжок він настріляв аж 8 голів.

У 2018 році Кріштіану відзначився вже 18 голами у національній першості. Це більше, ніж за аналогічний період у своїх чемпіонатах забили Арсенал (17), Мілан (17), МЮ (15), Борусія Д (14), Челсі (12). При бажанні список можна продовжити.

Реал здобув третю поспіль перемогу у Прімері.

Мадриду не вдається втримати свої ворота на замку 4 тури поспіль.

Жирона перервала власну триматчеву переможну серію і таку ж – "суху".

Результативна серія Крістіана Стуані досягнула трьох матчів (4 голи).

Чемпіонат Іспанії. Прімера, 29 тур

Реал – Жирона – 6:3

Голи: Роналду, 11, 48, 64, 90+1, Васкес, 59, Бейл, 86 – Стуані, 29, 68, Хуанпе, 88