УКР РУС

Реал Мадрид мінімально переміг Еспаньйол

22 вересня 2018 Читать на русском

Заключний суботній матч 5-го туру іспанської Прімери між мадридським Реалом та Еспаньйолом завершився перемогою підопічних Хулена Лопетегі.

Реал дещо здивував стартовим складом, у якому не знайшлося місця Марсело, Бейлу, Карвахалю та Кроосу – останній взагалі отримав вихідний. Відчувалося, що мадридці хочуть здобути перемогу "малою кров'ю" – у першому таймі вони нікуди не поспішали й не створили нічого супернебезпечного. Еспаньйол відповідав контратаками, одна з яких на 36-й могла завершитись голом: Перес вискочив у контратаку два в два, обіграв захисника та потужно пробив з лінії штрафного – Куртуа парирував, але прямо на Дідака Вілу, який з меж штрафного не встиг пробити.

Через кілька хвилин Реал покарав за марнотратство на Бернабео, реалізувавши момент, який, в принципі, прийшов з нічого – Модріч пробив з-за меж штрафного, м'яч від п'ятки захисника відскочив до Асенсіо, а той пробив у дальній кут. Щоправда, гол зараховували цілих дві хвилини, поки іспанські арбітри не зрозуміли, що ніякого офсайду в цьому моменті не було.

Другий тайм був дуже схожим на перший – з тією лиш різницею, що Реал грав ще більш ліниво, а Рамос ще більше обрізався. Після однієї з помилок капітана Іглєсіас вискочив один на один з Куртуа та перекинув його, однак м'яч по-зрадницьки влучив у поперечину. Втім, Рамос і в атаці робив моменти: так, на 73-й хвилині він замкнув подачу Модріча на ближню штангу потужним ударом під поперечину – екс-голкіпер Реала Дієго Лопес у красивому стрибку парирував його, а через кілька хвилин легко впорався з пострілами Васкеса та Льоренте.

Зрештою, матч так і завершився з рахунком, встановленим ще наприкінці першого тайму – 1:0. Реал набрав 13 очок і очолив турнірну таблицю, хоча у Барселони є гра в запасі. Еспаньйол залишився із сімома очками на шостій сходинці.

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 5-й тур

Реал Мадрид – Еспаньйол – 1:0

Голи: Асенсіо, 43