УКР РУС

Реал переміг Ліверпуль у фіналі Ліги чемпіонів у Києві завдяки космічному Бейлу

26 травня 2018 Читать на русском

Реал Мадрид переграв Ліверпуль у драматичному фіналі Ліги чемпіонів у Києві. Читайте звіт про матч на "Футбол 24"

Голи у матчі Реал Мадрид – Ліверпуль забивали Карім Бензема, Садіо Мане та Гарет Бейл. Англійський клуб почав фінал Ліги чемпіонів у Києві у своєму ураганному стилі. Реал майже не вилазив зі своєї половини. Натомість воротар мадридців Кейлор Навас двічі за 6 хвилин випереджав "червоних" в останній момент, нівелюючи потенційно смертельну загрозу. На 13-й хвилині аж 3 рази поспіль удари мерсисайдців заблокували "вершкові". Команда Зідана двічі огризнулась, але удари Марсело та Роналду не знайшли воріт.

Реал – Ліверпуль – відео голів і огляд матчу

Перший справжній момент, а заразом і удар у площину воріт прийшов на 23-й хвилині. Спочатку Фірміно залишили одного на 11 метрах, але удар готові були заблокувати аж троє суперників, а за декілька секунд Александер-Арнольд пробив у Наваса.

А всередині першого тайму сталась велика трагедія всеєгипетського масштабу. Мохамед Салах у єдиноборстві з Рамосом потягнув плече. Серхіо затягнув руку суперника у кліщі та повалив на землю, в чому багато хто з вбачатиме злий умисел. Лідер Ліверпуля ще трохи походив і зі слізьми на очах покинув поле. За декілька хвилин Робертсон наступив на п'яту Карвахаля, і вже Дані почав лити гіркі сльози, покидаючи поле.

Без Салаха до кінця першого тайму почалось повне домінування Реала. Ліверпуль перебував у шоковому стані, немовби граючи у меншості. Бензема забив на добиванні, але Роналду забрався в офсайд. Карім спробував ударом здалеку, а Начо з флангу – в обох випадках повз ціль.

На старті другого тайму Лаллана ледь не віддав гольовий пас на чужого, але Іско поцілив у поперечину. А згодом Каріус, вводячи м'яч руками, влучив у Бензема і снаряд зрадливо закотився у сітку. Однак Ліверпуль досить швидко відігрався. Ловрен виграв верхову боротьбу в Рамоса, а Мане зреагував раніше за Наваса перед воротами.

Мадрид вийшов уперед, забивши гол року. Можете не претендувати. Гарет Бейл уже переміг. Валлієць замкнув навіс Марсело нереальним ударом через себе. Вийшов на 61-й, забив на 64-й. У відповідь Мане класним ударом з-за меж штрафного влучив у стійку. На 74-й Робертсон феноменальним підкатом зупинив гол Роналду, який вибіг на побачення з Каріусом. Згодом Бейл вирізав на Бензема, але тут Каріус впорався. А ось за 7 хвилин до кінця воротар Ліверпуля ще раз шокував своїх фанатів. Бейл на удачу пробив, голкіпер руками відбив у власну сітку.

Реал виграє 3-й фінал Ліги чемпіонів поспіль, і тисячі українців побачили цей унікальний рекорд наживо.

Реал – Ліверпуль: Клопп і Зідан закономірні, трагедія Каріуса і Салаха, найкращий гол року, вічні рекорди і сенсаційне зізнання Роналду

Ліга чемпіонів 2017/18. Фінал. Київ, НСК Олімпійський

Реал Мадрид – Ліверпуль – 3:1

Голи: Бензема, 51, Бейл, 64, 83 – Мане, 55