УКР РУС

Реал ледь не вилетів з Прімери єдиний раз за всю історію – сенсаційна розв'язка чемпіонату Іспанії

11 квітня 2020 Читать на русском

Сьогодні минає 72 роки з дня, коли мадридський Реал перебував за крок від найбільшої ганьби за всю свою королівську історію – вильоту з елітного дивізіону.

Те, що нині здається утопією, 72 роки тому могло стати реальністю. Випадок, коли мадридський Реал ледь не опустився до Сегунди, пригадує Mundo Deportivo.

Помер екс-тренер Реала та Барселони Антіч – він брав Прімеру з Атлетіко

"Вершкові" в сезоні 1947/48 грали настільки погано, що до останнього туру не могли забезпечити собі збереження прописки. В останній ігровий день їм потрібно було лише перемагати. Зрештою, під керівництвом англійця Майкла Кіпінга на новенькому Бернабеу (тоді ще Чамартін) їм вдалося обіграти Ов'єдо завдяки дублю легендарного Прудена.

Пруден атакує з другого поверху

Британський фахівець був уже третім тренером упродовж того катастрофічного сезону, проте йому вдалося врятувати гранд від вильоту, хоча в останніх 11 матчах чемпіонату Реал здобув лише 2 перемоги.

Підсумкова турнірна таблиця зафіксувала "вершкових" на 4-й сходинці знизу – 21 очко (6 перемог, 7 нічиїх і 12 поразок, різниця м'ячів – 39:56). Натомість до Сегунди вилетіли Реал Хіхон (18 пунктів) і Реал Сосьєдад (19 балів).

Після цієї кампанії Кіпінг залишався на посаді в наступні 2 сезони, поки його не звільнили після 7-го туру сезону 1950/51. Та це не завадило йому посісти своє місце в історії у статусі єдиного тренера, який врятував Реал від вильоту. Це дозволяє Мадриду разом із Атлетіком Більбао та Барселоною залишатися клубами, які ніколи не покидали еліту іспанського футболу.

Тренер збірної України як автор грандіозного скандалу на ЧС – кривава драма з безпрецедентним рішенням ФІФА